Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕντυπωσιακή παρουσία των Turukutu και στη 2η Λευκή Νύχτα του Ευόσμου

Εντυπωσιακή παρουσία των Turukutu και στη 2η Λευκή Νύχτα του Ευόσμου

Φανταχτερό χρώμα και στη 2η Λευκή Νύχτα του Ευόσμου, που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού σε συνεργασία με άλλους φορείς το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2023, έδωσε η ομάδα κρουστών Turukutu, η οποία είχε παραβρεθεί και στην 1η Λευκή Νύχτα του Ευόσμου στις 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Η εντυπωσιακή της παρουσία, ξεσήκωσε τους χιλιάδες ανθρώπους που προσήλθαν στην εκδήλωση και γέμισαν την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία πεζοδρομήθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που οι Turukutu αναγκάστηκαν κάποιες φορές να μπούνε σε μικρότερους δρόμους για να παρακάμψουν τμήματα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα οποία επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Η πολυάριθμη ομάδα κρουστών Turukutu, με τα διαφορετικά κρουστά, έδωσε ένα εκρηκτικό μουσικό αποτέλεσμα σε έθνικ αφροβραζιλιάνικους ρυθμούς.

Η χορευτική κίνηση των μουσικών αλλά και η δυνατότητά τους να μετακινούνται εν ώρα παιξίματος προσέφερε ένα υπέροχο οπτικοακουστικό θέαμα.

Η ομάδα είναι τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Παύλου Μελά και συντονίζει η Μαρία Μελίδου μαέστρος και υπεύθυνη των τμημάτων.

Οι Turukutu, με τις δύο εμφανίσεις τους στις δύο πρώτες Λευκές Νύχτες του Ευόσμου, έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της Λευκής Νύχτας του Ευόσμου και σίγουρα θα δώσουν το «παρών» και στην επόμενη Λευκή Νύχτα και γιατί όχι και σε άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ