Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΦεστιβάλ μπύρας, 28η Οκτωβρίου, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά!

Φεστιβάλ μπύρας, 28η Οκτωβρίου, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά!

Του Γιάννη Καμαρινού

Η Λευκή Νύχτα πέρασε. Ζήτω η Λευκή Νύχτα. Όλοι δηλώνουν κατενθουσιασμένοι ή τουλάχιστον προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ενθουσιασμού και περισσότερο απ’ όλους ο δήμαρχος και ο στρατός των δημοσιογράφων, επικοινωνιολόγων και δημοσιοσχετιστών που δημιούργησε.

Φυσιολογικό το βρίσκω, αφού δεν έχει κάνει τίποτα άλλο μέχρι τώρα. Καμάρωσε με το τουρνουά beach volley, καμάρωσε με τη Λευκή Νύχτα, καμαρώνει γενικώς σε γιορτές και πανηγύρια. Δεν τον είδα βέβαια σε καμία φωτογραφία να καμαρώνει τη Λευκή Νύχτα με τη Φιλαρμονική του δήμου και ανησυχώ για το λόγο που έχασε την ευκαιρία;

Τώρα όμως που πέρασε η Λευκή Νύχτα τι θα κάνει για να δείχνει πως υπάρχει σαν δήμαρχος;

Ας οργανώσει στο ποδάρι φεστιβάλ μπύρας. Δεν είναι δύσκολο. Στις αρχές του Οκτώβρη είναι η καλύτερη περίοδος. Θα αρχίσει να το διαφημίζει από τώρα και στις αρχές του Οκτωβρίου τρεις ή και τέσσερις μέρες θα ασχολείται με αυτό. Κι άλλες χαρές και πανηγύρια.

Έπειτα μπορεί να στήσει εκδηλώσεις πριν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Μπορεί να στήσει τα «Ελευθέρια», όπως στη Θεσσαλονίκη στήνουν τα «Δημήτρια». Πρέπει όμως να προσέξει γιατί τα Ελευθέρια θα σχετίζονται με την 26η και την 28η Οκτωβρίου κι έτσι δεν χωράνε εξέδρες με μουσική στη διαπασών και μπύρες.

Κατόπιν μπορεί να μπει σε τροχιά Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και να διαφημίζει εκδηλώσεις που θα γίνουν τότε. Θα έρθουν με το καλό τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, θα βγάλει τη φιλαρμονική στους δρόμους του δήμου, θα πανηγυρίσει γιατί ο κόσμος είχε να την δει πολλά χρόνια στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και όλα καλά.

Επειδή όμως από την 28η Οκτωβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα μεσολαβεί χρονικό διάστημα δύο μηνών και οι κάτοικοι του δήμου μπορεί να θυμηθούν τη διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου, τη λειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας, τους κόμβους της οδού 25ης Μαρτίου, το στάδιο και το κολυμβητήριο, καλά είναι να οργανώσει εκδηλώσεις και προς το τέλος του Νοέμβρη.

Δεν θα προτείνω στον κύριο Αλεξανδρίδη να οργανώσει εκδηλώσεις για τη 17η Νοέμβρη, γιατί ίσως ακουστεί ως ειρωνεία. Πάντως θα μπορούσε να οργανώσει τέτοιες εκδηλώσεις και να εμφανιστεί ως γενιά του Πολυτεχνείου. Σιγά το πράγμα. Η πρώτη κουβέντα του θα είναι που δεν θα ισχύει ή η τελευταία; Έτσι κι αλλιώς τις κουβέντες τις έχει εύκολες.

Ωραίο και το «Ελευθέρια», αλλά…
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ