Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου «βάφτισε» συμπατριώτες τούς προγόνους του

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου «βάφτισε» συμπατριώτες τούς προγόνους του

ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΛΛΑ … ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ- ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ -ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

Και σε άλλο λάθος -και τι λάθος και ιστορικό και ετυμολογικό- «προχώρησαν» αυτοί που γράφουν τα δελτία τύπου και τις δηλώσεις του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, κυρίου Λευτέρη Αλεξανδρίδη, για τις ημέρες εθνικής μνήμης.

Στο δελτίο τύπου, που εκδόθηκε με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αποκαλούν «συμπατριώτες» τους πρόσφυγες προγόνους μας. Ίσως κι αυτό το λάθος να το έκαναν εκ παραδρομής, όπως εκ παραδρομής ξέχασαν να γράψουν για την παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, κυρίου Κώστα Γκιουλέκα, σε αγιασμό σχολείου του δήμου μας. Αλλά τουλάχιστον τους «συμπατριώτες» μας τους επαινούν, αφού όπως γράφουν στάθηκαν «στα πόδια τους»!

Όμως προσέξετε παιδιά…

Εγώ με τον προπάππο μου δεν είμαστε συμπατριώτες.

Εγώ για εκείνον είμαι απόγονος και εκείνος για μένα είναι πρόγονος.

Είτε σας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η γενεαλογική σειρά.

Άρα εκείνοι που ξεριζώθηκαν είναι πρόγονοι μου/μας κι όχι συμπατριώτες μου/μας.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, έχει προσφυγική καταγωγή. Οι προπαππούδες του δημάρχου που ξεριζώθηκαν από τον Πόντο είναι πρόγονοι του δημάρχου. Δεν είναι συμπατριώτες του. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ο δήμαρχος να αναφέρεται στη δήλωσή του σε συμπατριώτες και όχι σε προγόνους. Εκτός κι αν οι πρόγονοι του κυρίου Αλεξανδρίδη ήταν αυτόχθονες Πόντιοι της κάτω Ηλιούπολης!!

Τόσο απλά και τόσο κατανοητά. Όλοι δικοί μας είμαστε αλλά… άλλο συμπατριώτες κι άλλο πρόγονοι και για να είμαι ειλικρινής , αλήθεια εσείς ακούσατε εδώ και 100 χρόνια έστω και έναν να αποκαλεί τους πρόσφυγες προγόνους μας- συμπατριώτες, ακόμα κι αν η καταγωγή του δεν είναι προσφυγική; Προσέξετε παιδιά, άλλο κοινές ρίζες καταγωγής κι άλλο κοινή πατρίδα(!!) πώς να σας το πω, άλλο το που γεννήθηκα εγώ και άλλο από πού κατάγομαι. Ελπίζω να έγιναν κατανοητά τα γραφόμενά μου.

Κρίτων

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ