Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυνέντευξη του Γιάννη Σούλα για τη 2η Λευκή Νύχτα Ευόσμου

Συνέντευξη του Γιάννη Σούλα για τη 2η Λευκή Νύχτα Ευόσμου

Για 2η χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού (ΕΜΣΕΚ) διοργανώνει τη Λευκή Νύχτα στον Εύοσμο. Μια εκδήλωση που έχει σκοπό να προσελκύσει τους κατοίκους της περιοχής, των όμορων δήμων καθώς και οποιουδήποτε άλλου τόπου, ώστε να γνωρίσουν την αγορά του Εύοσμου. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 12:00 το βράδυ με σκοπό να συνδυαστούν οι αγορές με τη διασκέδαση. Για το μεγάλο γεγονός, που θα λάβει χώρα σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2024, παραχώρησε συνέντευξη στην «Αγκίδα» ο Γιάννης Σούλας, Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού.

Αγκίδα: Δεύτερη Λευκή Νύχτα φέτος στον Εύοσμο. Προφανώς υπάρχει η εμπειρία της πρώτης. Κάνατε αλλαγές στον σχεδιασμό;
Γιάννης Σούλας: Η Λευκή Νυχτά 2023 ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εάν αναφέρουμε μερικά νούμερα θα δούμε το πόσο επιτυχημένη ήταν. Eίχαμε 35.000 επισκέπτες, 35 happenings, 17 χορηγούς επικοινωνίας, πάνω από 15 σωματεία του Δήμου, 34 σημεία παράλληλων εκδηλώσεων και φυσικά πάνω από 120 καταστήματα που συμμετείχαν ενεργά στην Λευκή Νύχτα. Στην επιτυχία της περσινής Λευκής Νύχτας συνέβαλαν η μελέτη, ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η ομαδικότητα και η επιθυμία των καταστημάτων και των επαγγελματιών για ένα νέο δρώμενο το οποίο θα τόνωνε τη τοπική αγορά. Το σύνολο των καταστημάτων και των επαγγελματιών βρέθηκαν στο πλάι μας και έτσι καταφέραμε να υλοποίησουμε την 1η Λευκή Νύχτα στον Εύοσμο η οποία τείνει να γίνει θεσμός.
Εδώ να αναφέρουμε ότι ο Εύοσμος είναι η 2η μεγαλύτερη αγορά της Θεσσαλονίκης και
o συνδυασμός αυτού του γεγονότος με το μικρό ηλικιακό μέσο όρο του δήμου μας συνετέλεσαν στην επιτυχία της περσινής λευκής νύχτας.
Και φέτος ο σχεδιασμός έγινε με προσεκτικές κινήσεις και πάντα με σκοπό την ασφάλεια αλλά και την επιτυχία της εκδήλωσης. Προσθέθηκαν νέες δράσεις και δρώμενα και έχουμε σε όλη την έκταση της πεζοδρόμησης δρώμενα.

Αγκίδα: Τα δρώμενα φέτος θα είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι;

Γιάννης Σούλας: Φέτος έχουμε προσθέσει νέο stage με διάσημους DJ’s που θα κάνουν ένα πάρτυ το οποίο έρχεται για 1η φόρα σε τέτοια εκδήλωση. Έχουμε εξασφαλίσει ακόμα περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ δράσεις και events (98) τα οποία θα καλύψουν όλες τις επιλογές του κοινού. Δράσεις για παιδιά, ανιματέρ, 3 photobooth, 360ο photobooths, δράσεις ανακύκλωσης και βιωσιμότητας, εκδηλώσεις για την τόνωση του αθλητισμού της γυμναστικής και χορού, show με αθόρυβα πυροτεχνήματα και πολλά ακόμη!

Αγκίδα: Τα καταστήματα, που λαμβάνουν μέρος στη Λευκή Νύχτα και στηρίζουν την εκδήλωση, είναι περισσότερα από πέρυσι;
Γιάννης Σούλας: Πριν την Λευκή Νύχτα του 2023 και όταν ξεκινήσαμε τις επαφές με τους επαγγελματίες αντιμετωπίσαμε μία αμφισβήτηση τόσο για την υλοποίησή της όσο και την επιτυχία της. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι ΟΛΟΙ όσοι συμμετείχαν, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να πετύχει! Μετά την ολοκλήρωση της Λευκής Νύχτας αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Οι επαγγελματίες του Δήμου μας, μας εξέφραζαν έντονα την επιθυμία τους για την υλοποίηση της επόμενης. Να αναφέρω και εδώ μερικά στοιχεία που μας ήρθαν από τους επαγγελματίες: Αύξηση του τζίρου των καταστημάτων (συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2022) έως και 50%, αύξηση πελατολογίου, αύξηση αναγνωρισιμότητας και μείωση αποθέματος (stock).
Φέτος η ανταπόκριση των καταστημάτων ήταν σαφώς μεγαλύτερη και με περισσότερες ιδέες και δρώμενα που θέλουν να πραγματοποιήσουν.

Αγκίδα: Πέρυσι ήρθαν στον Εύοσμο για τη Λευκή Νύχτα 35.000 επισκέπτες. Τα καταστήματα της εστίασης δεν ήταν έτοιμα να τους εξυπηρετήσουν. Φέτος περιμένετε 50.000 επισκέπτες. Τα καταστήματα της εστίασης θα είναι φέτος έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες;
Γιάννης Σούλας: Έχουμε κάνει πολλές ενημερωτικές συναντήσεις με όλους τους καταστηματάρχες αλλά και ξεχωριστά με τα καταστήματα εστίασης. Πράγματι πέρυσι όλοι ήταν απροετοίμαστοι καθώς δεν γνωρίζαμε το πλήθος το οποίο θα ερχόταν. Φέτος όλα τα καταστήματα είναι πιο έτοιμα, πιο ενημερωμένα και πιο οργανωμένα σε σχέση με πέρυσι.

Αγκίδα: Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνεται σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά την επιτυχία της εκδήλωσης;
Γιάννης Σούλας: Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι προκλήσεις και τα προβλήματα δεν ήταν και λίγα. Για να πεζοδρομήσεις έναν δρόμο έχει μία σειρά από επικοινωνίες και ενέργειες που πρέπει να γίνουν με πολλούς φορείς όπως η αστυνομία, ο δήμος, η τροχαία, ο ΟΑΣΘ και πολλοί ακόμη. Η ανταπόκριση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ήταν άμεση. Όλες οι συζητήσεις έγιναν από όλες τις πλευρές με θετική διάθεση για την πραγματοποίηση και φέτος της Λευκής Νύχτας. Το οικονομικό είναι πάντα πρόκληση καθώς τα πιο πολλά δρώμενα γίνονται με πληρωμή. Ευτυχώς όμως το σύνολο των καταστημάτων μας στήριξαν και με την βοήθειά τους καταφέραμε να κάνουμε φέτος ακόμη περισσότερες δράσεις. Όσον αφορά την ασφάλεια έχουμε εξασφαλίσει 3 σημεία με απινιδωτές, 2 ανοιχτά φαρμακεία και διασώστες καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ