Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚόλπο γκρόσο από το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων Κορδελιού Ευόσμου

Κόλπο γκρόσο από το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων Κορδελιού Ευόσμου

Του Σωτήρη Παπανικολάου

Το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων Κορδελιού Ευόσμου, ενώ ήταν εξαφανισμένο από τη μάχη που έδωσαν, προκειμένου να εργαστούν και το σχολικό έτος 2024-2025, οι σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες εργάστηκαν στο δήμο το σχολικό έτος 2023-2024, εμφανίστηκε κατόπιν εορτής με κόλπο γκρόσο.

Δεν πίστεψα στ’ αυτιά μου όταν άκουσα ότι μαζί με τη σύμβαση έδιναν στις σχολικές καθαρίστριες και αίτηση εγγραφής στο Σωματείο το οποίο δήλωνε όλο αυτό το διάστημα πως τόσα χρόνια δεν αγωνιζόταν για να επαναπροσληφθούν αυτές, αλλά για να προσληφθούν οποιεσδήποτε με πλήρη απασχόληση.

Το θράσος αυτού του Σωματείου το έχουμε νοιώσει στο πετσί μας, αλλά ακόμα και όσοι το νοιώσαμε με τον χειρότερο τρόπο, δεν παύουμε κάθε φορά να εκπλησσόμαστε με τα κόλπα και τα καμώματά του. Έτρεξαν να δώσουν αιτήσεις στις σχολικές καθαρίστριες για να γραφτούν σ’ αυτούς που τις ενέπαιζαν.

Ευτυχώς τους πήρανε όμως χαμπάρι οι σχολικές καθαρίστριες και δεν έλλειψε και το «κράξιμο» για τη στάση που κράτησε απέναντί τους το τοπικό Σωματείο, κάνοντας πλάτες στη διοίκηση Αλεξανδρίδη.

Η θέση των σχολικών καθαριστριών είναι στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκη που υπερασπίστηκε το δικαίωμά τους στην εργασία, που αντέδρασε στην προσπάθεια της διοίκησης Αλεξανδρίδη να πετάξει κάποιες από αυτές στην ανεργία, που τις κοιτάζει στα μάτια και δεν έχει καμία σχέση με κόλπα και πονηριές.

Η θέση των σχολικών καθαριστριών είναι στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, γιατί και του χρόνου τα ίδια θα αντιμετωπίσουν από τη διοίκηση Αλεξανδρίδη και το τοπικό Σωματείο, το οποίο και πάλι θα κάνει πλάτες στη διοίκηση, γι’ αυτό θα χρειαστούν έναν δυνατό Σύλλογο Εργαζομένων να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους στην εργασία και στη ζωή.

Ο Σωτήρης Παπανικολάου είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, πρώην διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ