Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕκπαιδευτικό σεμινάριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

Ανάπτυξη SOFT SKILLS για νέους 17-30 ετών: «Πώς ζωγραφίζοντας γίνομαι καλύτερος στην προσωπική και επαγγελματική μου επικοινωνία»

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πως ζωγραφίζοντας γίνομαι καλύτερος στην προσωπική και επαγγελματική μου επικοινωνία» θα πραγματοποιηθεί στις 30/9/2024 ώρα 18:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Το σεμινάριο θα γίνει στο πλαίσιο της συμμετοχής του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων, που υπάγεται στην Αντιδημαρχία Παιδείας, Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων (δια της Διεύθυνσης Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής) και είναι ο πιστοποιημένος φορέας υλοποίησης προγραμμάτων Erasmus+ στο χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα: Στρατηγικές συμπράξεις Δήμων, με τίτλο «Οι τέχνες και τα εκπαιδευτικά εργαλεία για τις ήπιες δεξιότητες: Ανακαλύπτοντας τη δύναμη των διεπιστημονικών τεχνών, ενισχύονται οι ήπιες δεξιότητες των νέων», του Προγράμματος της Ε.Ε. «Erasmus+» που υλοποιείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας.

Το σεμινάριο θα γίνει στο χώρο του Αναγνωστηρίου-Κέντρου Νεολαίας στο 2ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου Μεγ. Αλεξάνδρου 57.

Εισηγητές:

  • Δημήτρης Πετρόπουλος Εικαστικός -Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης

  • Άννα Φαναηλίδου Εικαστικός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος “Arts for Skill Υouth” στους συμμετέχοντες, που συντάχθηκε με τη βοήθεια των τριών χωρών που συμμετέχουν (Κύπρος, Ελλάδα, Πολωνία).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι νέοι θα εφαρμόσουν κάποιες από τις δράσεις της ζωγραφικής που έχουν αποτυπωθεί στο έντυπο οδηγιών, διαπιστώνοντας πόσο η τέχνη της ζωγραφικής βοηθά στην ενίσχυση των ήπιων δεξιοτήτων των νέων, αφού θα χρησιμοποιήσουν φαντασία, αυτo-έκφραση, δημιουργικότητα, επικοινωνία, συνεργασία, εξωστρέφεια και ευελιξία.

Μέσω αυτού του work shop αυτής της τεχνικής οι νέοι θα καλλιεργήσου soft skills όπως: ενσυναίσθηση, επικοινωνιακές δεξιότητες, υπομονή, δημιουργικότητα, προσαρμοστικότητα, δημιουργικότητα και φαντασία. Σε όλους θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Με τo τέλος του εργαστηρίου, θα ακολουθήσει ένα συναρπαστικό πάρτι με εκπλήξεις και κέτερριγκ για τους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες τμήμα παιδείας και Βιβλιοθήκης 2310762 400-2310759 717.

Από την ιστοσελίδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ