Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤζάμπα ακύρωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Ταράτσας

Τζάμπα ακύρωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Ταράτσας

Του Γιάννη Καμαρινού

Χθες, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, ήταν προγραμματισμένη η έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Ταράτσας που τελικά αναβλήθηκε λόγω πρόγνωσης βροχής.

Όμως από χθες το μεσημέρι και μετά όχι μόνο δεν έπεσε ούτε σταγόνα βροχής, αλλά επιπλέον επικράτησε ηλιοφάνεια και δροσιά, συνθήκες ιδανικές για να ξεκινήσει το 4ο Φεστιβάλ Ταράτσας στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης.

Γιατί λοιπόν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού ακύρωσε την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Ταράτσας;

Γιατί από τις 9 Σεπτεμβρίου 2024 η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ και το οποίο προέβλεπε ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα συνοδεύονταν από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους, από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

Δεν ήξερε όμως ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού, κύριος Παναγιώτης Καμπαρούδης, δεν ρώταγε; Κατάπιε αμάσητη την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ανέβαλε την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Ταράτσας, χωρίς να συμβουλευτεί τον αρμόδιο συνάδελφό του στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου κύριο Πέτρο Μεσθανέα.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών, κύριος Πέτρος Μεσθανέας, δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, ενώ το έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν. Πάει να πει ότι ο κύριος Μεσθανέας είχε πιο έγκυρη πληροφόρηση και ήξερε πως τελικά ο καιρός θα είναι ωραιότατος στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Θα υπάρξουν κακοπροαίρετοι που θα πούνε ότι ο κύριος Μεσθανέας μπορεί να απουσιάζει και επειδή απουσιάζει, η Αντιδημαρχία του δεν προειδοποιεί τους δημότες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τουτέστιν να πούνε οι κακοπροαίρετοι πως η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου κοιμάται ή είναι ξύπνια ανάλογα με το πρόγραμμα του κυρίου Μεσθανέα.

Εγώ θα διαφωνήσω. Είμαι σίγουρος πως ο κύριος Μεσθανέας γνώριζε πως στο δήμο θα επικρατήσει καλός καιρός, γι’ αυτό δεν έβγαλε ανακοίνωση. Μπορεί να διαβάζει και τα μερομήνια. Άλλωστε κι αυτός και οι περισσότεροι συνάδελφοί του αντιδήμαρχοι στα μερομήνια και στα άστρα βασίζονται για να χαράξουν πορεία στις Αντιδημαρχίες τους.

Άλλη φορά λοιπόν ο κύριος Καμπαρούδης, αν θέλει να αναβάλει προγραμματισμένη εκδήλωση, να ρωτάει πρώτα τον κύριο Μεσθανέα. Αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε. Τι Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τρίχες κατσαρές;

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ