Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί θα πεζοδρομηθεί μόνο η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου για τη Λευκή Νύχτα;

Γιατί θα πεζοδρομηθεί μόνο η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου για τη Λευκή Νύχτα;

Στη συγκέντρωση για την οργάνωση της Λευκής Νύχτας του Ευόσμου, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου του 2024, έγινε αναφορά και στο γιατί πεζοδρομείται μόνο η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε γιατί υπήρξαν διαμαρτυρίες από επαγγελματίες, των οποίων τα καταστήματά τους βρίσκονται σε άλλους δρόμους. Τέτοιες διαμαρτυρίες έφτασαν και στην «Αγκίδα» με κάποιους επαγγελματίες, από άλλες περιοχές του Ευόσμου, να λένε «Ας έρθουν να πάρουν τη συνδρομή και θα δούνε».

Στη συγκέντρωση εξηγήθηκε πως ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε την πεζοδρόμηση τμημάτων και της οδού Καραολή και Δημητρίου και της οδού Αριστοτέλους, πράγμα όμως που δεν έγινε αποδεκτό από την Τροχαία, γιατί τα βασικά κριτήρια για να δοθεί άδεια πεζοδρόμησης είναι να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην περιοχή τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα. Ένα επιπλέον βασικό κριτήριο είναι η εκτροπή των λεωφορειακών γραμμών.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς τους κινδύνους που θα δημιουργούνταν εάν πεζοδρομούνταν κι άλλοι οδοί γύρω από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου και γιατί οι αρχές δεν έδωσαν άδεια για την πεζοδρόμηση. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης, η Λευκή Νύχτα θα είναι μια μεγάλη γιορτή, που όμως δεν πρέπει να δημιουργήσει κινδύνους και συμπλήρωσε λέγοντας ότι και το δικό του κατάστημα, όπως και τα καταστήματα των περισσοτέρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν βρίσκονται στο τμήμα που θα πεζοδρομηθεί.

Ο κύριος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στα κιόσκια που θα στηθούν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για να μπορούν σ’ αυτά επαγγελματίες από άλλες οδούς να παρουσιάσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, ενώ τόνισε ότι θα γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα εκδηλώσεις μικρότερης κλίμακας και σε άλλες περιοχές του δήμου.

Το δια ταύτα είναι πως για τους δρόμους που μπορούν να πεζοδρομηθούν στη Λευκή Νύχτα δεν αποφασίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ