Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΟ καλλιτεχνικός προγραμματισμός του θεάτρου «Metropolitan: The Urban Theater» μέχρι τα Χριστούγεννα

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του θεάτρου «Metropolitan: The Urban Theater» μέχρι τα Χριστούγεννα

Το Metropolitan: The Urban Theater, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ηθοποιού και σκηνοθέτη Πασχάλη Αραμπατζή, υποδέχεται τη νέα θεατρική σεζόν με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τέσσερις παραγωγές της Παιδικής Σκηνής Θεσσαλονίκης για όλη την οικογένεια, δύο παραστάσεις νέων καλλιτεχνικών σχημάτων της πόλης που συζητήθηκαν και θα συζητηθούν, μία performance που μας προσκαλεί σε ένα παιχνίδι μέτρησης και αναμέτρησης και μία αντιπολεμική παράσταση που ρίχνει φως στα γεγονότα της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Από τον μαγικό κόσμο του Χάνσελ και της Γκρέτελ προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα του Μετρό της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια απογειωνόμαστε για…Παρίσι τραγουδώντας για την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της αποδοχής της. Συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι μέτρησης και αναμέτρησης και…μέχρι να πούμε Game Over, το παιχνίδι αρχίζει ξανά και μας παρασύρει στην πιο παραμυθένια ιστορία αγάπης που γράφτηκε ποτέ. Λίγο αργότερα, συναντάμε δύο κομπάρσους που θα καταφέρουν να γίνουν πρωταγωνιστές και μαζί τους φτάνουμε στο κατώφλι της ωραιότερης γιορτής του χρόνου, παρέα με τον Καρυοθραύστη, για να ανακαλύψουμε την ιστορία μέσα στην ΙΣΤΟΡΙΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Metropolitan: The Urban Theater μέχρι τα Χριστούγεννα:

Χάνσελ και Γκρέτελ: Η ιστορία αλλιώς… σε διασκευή Σοφίας Δημοπούλου | Σκηνοθεσία: Πασχάλης Αραμπατζής

Βασισμένη στο κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ, η νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει μια ιστορία μέσα στην ιστορία, σε μια διαδραστική μουσικοχορευτική παράσταση για όλη την οικογένεια, που συνδυάζει τη μαγεία με την πραγματικότητα και μιλά για την αξία της προσπάθειας και της συνεργασίας, την ανάγκη για εσωτερική αλλαγή και τη δύναμη της αγάπης και της συγχώρεσης.

Παίζουν: Βίκυ Δαλαμήτρα, Δημήτρης Μέξης, Κωστής Κοσμίδης, Μελισσάνθη Σμυρνιώτη

Παραστάσεις: 28-29 Σεπτεμβρίου και 5-6 Οκτωβρίου 2024, Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 11:30 και τις 18:00

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/children/xansel-gkretel-i-istoria-allios-thessaloniki/

Προσοχή: Εκτελούνται Έργα | Σκηνοθεσία: Νοεμή Βασιλειάδου

Ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και εκτελώντας 46 διαδρομές σε όλη την Ελλάδα, το έργο επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος», ψάχνοντας απεγνωσμένα την ολοκλήρωσή του. Ο λόγος για την παράσταση-φαινόμενο της Εταιρείας Θεάτρου ΤΡΟΧΙΕΣ που αναδεικνύει το ζήτημα του Μετρό της Θεσσαλονίκης, ένα πολυδιάστατο θέμα με πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές προεκτάσεις, κρυμμένες επί σειρά ετών κάτω από το χαλί.

Παίζουν: Δημήτρης Γούλιος, Μαρία Καραγκιοζίδου, Βασίλης Μπόγδανος, Βασιλεία Κλήμη, Σοφία Στυλιανού και ο μουσικός Γρηγόρης Λιόλιος

Παραστάσεις: 11, 12, 13 και 18, 19, 20 Οκτωβρίου 2024, Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00

Η Παναγία των Παρισίων του Βίκτωρος Ουγκώ | Διασκευή-Σκηνοθεσία: Πασχάλης Αραμπατζής

Μετά από τα αλλεπάλληλα soldout της προηγούμενης σεζόν, το φαντασμαγορικό Rock Musical που αναδείχθηκε ως η «Καλύτερη Παιδική Παράσταση για το 2024» στα 13α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης, επιστρέφει για να καθηλώσει μικρούς και μεγάλους! Με σεβασμό στο κλασικό μυθιστόρημα του Ουγκώ και μέσα από μια σύγχρονη και φρέσκια ματιά, η επιτυχημένη παράσταση της Παιδικής Σκηνής Θεσσαλονίκης μιλά για την αγάπη, τη φιλία, την ηθική, την ενσυναίσθηση, την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της αποδοχής της, καταγγέλλοντας τις αυθαιρεσίες της εξουσίας και τις κοινωνικές διακρίσεις.

Παίζουν: Τάσος Ταλιανίδης, Στέλιος Ζαφειρίου, Δήμητρα Θεοδουλίδου, Βασίλης Βακάλης, Κατερίνα Γανδά, Ντίνος Φραγκούλης, Ελένη Βουγιατζή, Ειρήνη Ηροδότου, Ευγένιος Κοψαχείλης

Παραστάσεις: Από 13 Οκτωβρίου 2024, κάθε Κυριακή στις 11:30 και καθημερινές για σχολεία

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/children/panagia-twn-parisiwn/

Game Over από την Ομάδα Χορού Norma dancers | Χορογραφία: Ειρήνη Θανασούλη

Ένα παιχνίδι μέτρησης και αναμέτρησης, με 4 χορευτές-παίκτες και μία παρουσιάστρια-Game Master. Εσύ; Πότε μετρήθηκες τελευταία φορά; Είναι το ύψος σου αρκετό; Μήπως είναι λίγο, λίγο πολύ ή πολύ περισσότερο από το κανονικό; Στη ζυγαριά πότε ανέβηκες; Εντάξει, εντάξει! Φορούσες και ρούχα, είχες τσιμπήσει και κάτι νωρίτερα… Εντάξει είναι. Και πριν έρθεις σήμερα εδώ; Πόσο χρόνο αφιέρωσες ψάχνοντας το κατάλληλο ρούχο γι’ αυτή, τη συγκεκριμένη περίσταση. Επέλεξες τελικά το σωστό; Είναι άνετο; Έχει σημασία αν είναι άνετο; Και όλα εκείνα τα ρούχα που έχεις φορέσει κατά καιρούς εσύ τα επέλεγες; Ήταν στο σωστό νούμερο; Ήταν ποτέ στο δικό σου νούμερο;

Επί σκηνής: Αναστασία Μπαλτατζίδου, Λετίτσια Ντονάτι, Ιάσμη Πετρουλάκη, Μιχαήλ Πίνος

Παράσταση: Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024 στις 21:00

Η Πεντάμορφη και το Τέρας | Διασκευή-Σκηνοθεσία: Πασχάλης Αραμπατζής

Μετά από την «Παναγία των Παρισίων», η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης ζωντανεύει την πιο δημοφιλή ρομαντική ιστορία, που αποκαλύπτει την τεράστια δύναμη της αγάπης και της ικανότητας να βρίσκει κανείς την εσωτερική ομορφιά που κρύβεται πίσω από τη μάσκα της εξωτερικής ασχήμιας. Ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ που θα εμπνεύσει θεατές κάθε ηλικίας αγγίζοντας τις πιο ευαίσθητες χορδές τους.

Παίζουν: Ειρήνη Ηροδότου, Στέλιος Ζαφειρίου, Τάσος Ταλιανίδης, Ντίνος Φραγκούλης, Ευγένιος Κοψαχείλης, Ελένη Βουγιατζή, Δήμητρα Θεοδουλίδου, Κατερίνα Γανδά, Βασίλης Βακάλης

Παραστάσεις: Από 16 Νοεμβρίου 2024, κάθε Κυριακή στις 11:30 και καθημερινές για σχολεία

Πέτρες στις τσέπες του της Marie Jones | Σκηνοθετική επιμέλεια: Ιωάννα Μήτσικα

Μετά από τη συμμετοχή της στην Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2024 (σκηνοθεσία: Μαρίνα Καζόλη), η ομάδα Draμμα Theater Group παρουσιάζει ξανά το δημοφιλέστερο έργο της Ιρλανδής Μαρί Τζόουνς, μια γλυκόπικρη κωμωδία με πρωταγωνιστές δύο απλούς ανθρώπους που δεν ελέγχουν τη μοίρα τους, μέχρι τη στιγμή που αποφασίζουν να γυρίσουν μια ταινία όπου οι πρωταγωνιστές γίνονται κομπάρσοι και οι κομπάρσοι πρωταγωνιστές. Ένα έργο-σχόλιο για τη βιομηχανία του Χόλυγουντ και τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργεί, μια παράσταση που μιλά για την πραγματοποίηση ενός ονείρου σε έναν κόσμο που, όπως όλα και όλοι δείχνουν, είναι δύσκολο να ελπίζεις.

Παίζουν: Εμμανουήλ Δραμηλαράκης, Στέλιος Ράμμος, Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Παραστάσεις: 23, 24, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2024, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00

Ο Καρυοθραύστης του Ε.Τ.Α. Χόφμαν | Σκηνοθεσία: Ανδρονίκη Μαλακόζη

Η ωραιότερη χριστουγεννιάτικη ιστορία επιστρέφει για λίγες, εορταστικές παραστάσεις, πασπαλισμένη με τη φροντίδα της Παιδικής Σκηνής Θεσσαλονίκης και επιχειρώντας να μεταδώσει το πιο ουσιαστικό μήνυμα: να αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα και να βλέπουμε τους άλλους με τα μάτια της καρδιάς.

Παίζουν: Το καστ θα ανακοινωθεί σύντομα.

Παραστάσεις: 7, 14, 21, 28 Δεκεμβρίου 2024 στις 17:30 και 22, 26, 27, 29/12 στις 11:30 και τις 17:00

Το Όνειρο της Ιωνίας: Η Μικρασιατική Εκστρατεία μέσα από τα ημερολόγια των στρατιωτών | Σκηνοθεσία: Αντώνης Κυριακάκης, Γιώργος Πατεράκης

Βασισμένη σε περισσότερα από 20 ημερολόγια στρατιωτών της Μικρασιατικής Εκστρατείας, η παράσταση σε κείμενο του Αντώνη Κυριακάκη επιχειρεί να φωτίσει τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1919-1922, μέσα από τη ματιά των απλών ανθρώπων που τα βίωσαν. Ένα αντιπολεμικό έργο που έχει ως στόχο να αναδείξει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας που εδώ και 100 χρόνια παραμένουν σθεναρά ίδιες.

Παίζουν: Λένα Μποζάκη, Τάσος Τζιβίσκος, Κώστας Κουτρουμπής, Βασίλης Καλφάκης, Μάρκος Γέττος

Παραστάσεις: 19, 20, 21, 22 και 26, 27, 28, 29 Δεκεμβρίου 2024, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00

Το 2025, το πρόγραμμα του Metropolitan: The Urban Theater θα εμπλουτιστεί με δικές του παραγωγές, φιλοξενούμενες παραστάσεις και νέες συνεργασίες. Μεταξύ αυτών, και η performance Contaminated: Η εξήγηση του τραύματος της κακοποίησης από το Α έως το Ω της Θεοδώρας Κώτση-Φελίτσι σε σκηνοθεσία Victor Sanchez Madrigal, η οποία πραγματεύεται τη συστηματική βία κατά των γυναικών, την επανατραυματοποίηση μέσω της λανθασμένης φροντίδας και τα προβλήματα του συστήματος ψυχικής υγείας και θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Metropolitan σε πανελλήνια πρώτη τον Φεβρουάριο.

Metropolitan: The Urban Theater

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 2, 546 42, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2311 284 773

Email: info@metropolitan.theater

Website: https://metropolitan.theater/

Facebook: https://www.facebook.com/Metropolitan.Theater.SKG

Instagram: https://www.instagram.com/metropolitan_urban_theater/

YouTube: http://www.youtube.com/@metropolitanurbantheater8644

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ