Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ κύριος Κεραμιδάς ανακοίνωσε πως ψηφίστηκε θέμα ομόφωνα χωρίς να έχει ψηφιστεί

Ο κύριος Κεραμιδάς ανακοίνωσε πως ψηφίστηκε θέμα ομόφωνα χωρίς να έχει ψηφιστεί

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 28ης Αυγούστου 2024, το 3ο θέμα αφορούσε συμπληρωματική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής για την έγκριση τιμολόγησης των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Το συγκεκριμένο θέμα δεν ψηφίστηκε ποτέ από τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Δημήτρης Κεραμιδάς, ανακοίνωσε πως ψηφίστηκε ομόφωνα.

Συγκεκριμένα στην αρχή της συζήτησης του θέματος και αφού έκανε μια παρέμβαση για μερικά δευτερόλεπτα η κυρία Μανούκα, ακούγεται ο κύριος Κεραμιδάς να λέει από μικροφώνου, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό καταγράφηκε στα πρακτικά:

«Τώρα συμπληρωματική και κλείνει αυτό το θέμα. Τίθεται προς ψήφιση. Ψηφίζεται; Κύριε Σίτσα θέλετε το λόγο εσείς; Αφού πάει για ψήφιση το θέμα».

Το θέμα λοιπόν, αφού πάει για ψήφιση, δεν έχει ψηφιστεί και αυτά τα λέει ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο σημείο ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κύριος Δημήτρης Σίτσας, και πριν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Δημήτρης Κεραμιδάς, να του δώσει το λόγο, λέει από μικροφώνου τα εξής:

«Να κάνει ησυχία το σώμα για να σας ακούσει, διότι ετοιμαστήκαμε πριν από την παρέμβασή σας να το ψηφίσουμε το θέμα».

Ο κύριος Σίτσας αρχίζει την τοποθέτησή του και λίγο μετά παρεμβαίνει η κυρία Μανούκα και ξεκινάει αντιπαράθεση. Πάνω σ’ αυτήν την αντιπαράθεση ο πρόεδρος αναφέρει ότι το θέμα είναι ψηφισμένο, κάτι που δεν προκύπτει από όσα ακούστηκαν μέχρι τότε. Άλλωστε εάν το θέμα είχε ψηφιστεί ο κύριος Κεραμιδάς δεν νομιμοποιούνταν από τον κανονισμό να δώσει στον Αντιδήμαρχο το λόγο να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα. Όμως το θέμα δεν είχε ψηφιστεί, αφού ο κύριος Κεραμιδάς ρώτησε το σώμα αν ψηφίζει, αλλά δεν ανακοίνωσε ότι το θέμα ψηφίστηκε, γιατί ακριβώς ζήτησε τον λόγο ο κύριος Σίτσας. Εκτός από τον πρόεδρο ακούγονται οι κύριοι Μανδαλιανός και Σίτσας να λένε ότι το θέμα είναι ψηφισμένο, χωρίς αυτό να προκύπτει από όσα ακούστηκαν. Εκτός και αν η επικοινωνία τους με τον πρόεδρο είναι με τηλεπάθεια.

Εξαιτίας της έντασης που επικράτησε ο κύριος Κεραμιδάς διέκοψε τη συνεδρίαση για 5 λεπτά. Μετά τη διακοπή ο κύριος Σίτσας επανήλθε στο βήμα, δημιουργώντας και πάλι εντάσεις με τα όσα έλεγε. Όταν ο κύριος Σίτσας τελείωσε την τοποθέτησή του, ο κύριος Κεραμιδάς προχώρησε στο επόμενο θέμα, με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να ζητούν να ψηφιστεί το προηγούμενο.

«Ρε παιδιά ετέθη σε ψηφοφορία και άνοιξε η συζήτηση μετά. Αφού είπαμε “Ναι ομόφωνα από εδώ”», απάντησε ο κύριος Κεραμιδάς και προχώρησε παρακάτω παρά το γεγονός ότι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αναρωτιόντουσαν πότε ψηφίστηκε.

Η αλήθεια είναι ότι το «Ναι ομόφωνα», δεν ακούστηκε ποτέ από τον κύριο Κεραμιδά και αυτό εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κανείς, αφού η συνεδρίαση υπάρχει στο κανάλι του δήμου στο youtube.

Είναι προφανές ότι όταν το γράμμα του κανονισμού, το οποίο τόσο συχνά επικαλείται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν συμφωνεί με τις αντιλήψεις του κυρίου Κεραμιδά, τόσο το χειρότερο για το γράμμα του κανονισμού.

Περ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ