Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛευτέρης Αλεξανδρίδης: Γιατί δεν έγιναν αυτές οι ερωτήσεις στη λογοδοσία;

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Γιατί δεν έγιναν αυτές οι ερωτήσεις στη λογοδοσία;

Ένταση επικράτησε στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της Τετάρτης 28 Αυγούστου 2024, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Σταυρίδης διαμαρτυρήθηκε, επειδή δεν υπήρχε διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων.

Στην αντιπαράθεση που είχε ο κύριος Σταυρίδης με το προεδρείο, παρενέβη ο Κώστας Σωτηράκης, επίσης δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος, εκτός μικροφώνου, διατύπωσε μία ερώτηση, λέγοντας ότι τέτοιες σημαντικές ερωτήσεις θα έθετε η αντιπολίτευση, εάν υπήρχε διαδικασία ερωτήσεων τοποθετήσεων.

«Κώστα, εγώ συμφωνώ. Καλή είναι η ερώτησή σου και ας είσαι και ξυρισμένος, αλλά δεν την είδα να την κάνεις. Γιατί δεν την έκανες; Καν’ την στη διαδικασία», ήταν η απάντηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη.

Είχε απόλυτο δίκιο ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης καθώς την Τετάρτη διεξήχθησαν δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρώτη στις 18:00 και η δεύτερη στις 20:00. Η πρώτη είχε θέματα ημερήσιας διάταξης και η δεύτερη ήταν λογοδοσία της διοίκησης του δήμου, στην οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να είχαν διατυπώσει ερωτήματα μέχρι τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Γιατί δεν το έκαναν, όσοι φωνασκούσαν και διαμαρτύρονταν; Γιατί ο κύριος Σωτηράκης δεν έκανε τη σημαντική ερώτησή του, για να πάρει απάντηση κατά τη συνεδρίαση της λογοδοσίας;

Δεν το έκαναν γιατί στη διαδικασία της λογοδοσίας γίνεται η ερώτηση και δίνεται η απάντηση. Δεν υπάρχουν περιθώρια να αρχίσει η αντιπαράθεση και ο καβγάς στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν υπάρχουν περιθώρια για σόου και δυστυχώς ορισμένοι δεν θέλουν να πάρουν απαντήσεις, αλλά θέλουν να κάνουν σόου.

Από την άλλη, πάει πολύ να ασκούν κριτική για τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι της διοίκησης Μανδαλιανού, κάνοντας πως ξεχνούν ότι, όταν αυτοί διοικούσαν, άφηναν να περάσουν ολόκληροι μήνες χωρίς ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Ισχύει ότι μιλάνε όλοι, μιλάει και η παράταξη Μανδαλιανού για διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων.

Όσον αφορά το ξύρισμα του κυρίου Σωτηράκη, ο δήμαρχος αναφέρθηκε σ’ αυτό, γιατί προηγουμένως ο πρώην αντιδήμαρχος είχε πει πως εάν υπήρχε διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων θα ρωτούσε σημαντικά πράγματα και όχι γιατί δεν ξυρίστηκε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Βασίλης Βόγγαλης.

Πλην όμως αυτό που έκανε ο κύριος Σωτηράκης ήταν να μην ρωτήσει τα σημαντικά που ήθελε να ρωτήσει, ενώ μπορούσε να τα είχε διατυπώσει για τη διαδικασία της λογοδοσίας, αλλά αναφέρθηκε, έστω χαριτολογώντας, στο μούσι του κυρίου Βόγγαλη, προκειμένου να τον εκνευρίσει και να ξεκινήσει ο καβγάς στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν τον ενδιέφεραν οι απαντήσεις τον κύριο Σωτηράκη. Η αναμπουμπούλα τον ενδιέφερε.

Κιμ. Ο.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ