Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Η διοίκηση Αλεξανδρίδη δεν εξασφάλισε θέσεις για όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς...

«Η διοίκηση Αλεξανδρίδη δεν εξασφάλισε θέσεις για όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου:

«Για άλλη μία χρονιά η διοίκηση του Δήμου δεν φρόντισε να εξασφαλίσει θέσεις για όλα τα παιδιά της περιοχής μας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου που έγινε την Τετάρτη 28/8 μετά από σχετική ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η αρμόδια αντιδήμαρχος αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος παραδέχτηκαν ότι για άλλη μία χρονιά δεν θα καλυφθούν οι ανάγκες των γονιών της περιοχής.

Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει ότι και αυτή η διοίκηση θα βαδίσει στο δρόμο που είχε χαράξει η προηγούμενη και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε .

Σαν να πρόκειται για έκτακτο καιρικό φαινόμενο που δεν μπορούσε να προβλέψει η νέα διοίκηση, αφήνει παραπάνω από 50 παιδιά χωρίς τη σχετική φροντίδα.

Δεν πάρθηκαν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μετατραπούν παιδικοί σταθμοί σε βρεφονηπιακούς, προκειμένου να ανταποκριθεί ο δήμος σε όλες οι αιτήσεις των γονιών.

Πάρα το γεγονός ότι το σύνολο των γονιών απευθύνονται σε ιδιωτικούς σταθμούς και όχι στους δημοτικούς (από τις 110 αιτήσεις υπάρχουν μόνο 66 θέσεις) ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες πάλι δεν μπορούν να καλυφτούν οι ανάγκες για φροντίδα των μικρών παιδιών.

Εδώ και τώρα πρέπει να δημιουργηθούν νέοι σύγχρονη βρεφονηπιακοί σταθμοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των γονιών της περιοχής.

Δεν είναι δυνατόν σε ένα δήμο που έχει περισσότερους από 150.000 κατοίκους με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, 35 έτη, 18.000 μαθητές και ανάλογο αριθμό βρεφών και παιδιών προσχολικής ηλικίας, να υπάρχουν μόνο 66 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι όλα υπολογίζονται σαν κόστος και η σημερινή διοίκηση ακολουθεί τη λογική κόστους οφέλους.

Στην ίδια γραμμή με την πολιτική της κυβέρνησης περπατάει και η σημερινή διοίκηση, που δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι εδώ και 8 μήνες δεν έκανε κανένα προγραμματισμό για νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την ίδια ώρα που πρόλαβε να προγραμματίσει ανάμεσα σε άλλα και αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και αυξήσεις στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου

Πάγιο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η δημιουργία σύγχρονων βρεφονηπιακών σταθμών χωρίς τροφεία που θα καλύπτουν τις ανάγκες των γονιών της περιοχής».

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ