Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘα κοστίσει 7 εκατομμύρια ευρώ η μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείο;

Θα κοστίσει 7 εκατομμύρια ευρώ η μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείο;

Του Γιάννη Καμαρινού

Οι μέρες περνάνε γρήγορα και φτάνουμε στο τέλος του Αυγούστου. Πιθανότατα την άλλη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου, αλλά και να μην συνεδριάσει, θα υπάρξει λογοδοσία της διοίκησης Αλεξανδρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Αυγούστου 2024.

Θα πρέπει στη λογοδοσία της η διοίκηση Αλεξανδρίδη να απαντήσει πώς θα γίνει η μετεγκατάσταση της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ελευθερίου Κορδελιού και της Μονάδας ΕΚΑΒ από το πρώην ΙΚΑ Ελευθερίου Κορδελιού στο Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια).

Από ποιον θα ζητήσουν παραχωρητήριο η Τοπική Μονάδα Υγείας και η Μονάδα του ΕΚΑΒ για να εγκατασταθούν στο ΘΕΠΑΝ, ώστε το Ειδικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού να μεταφερθεί στο πρώην ΙΚΑ Ελευθερίου Κορδελιού;

Εάν ο σχεδιασμός του κυρίου Αλεξανδρίδη για τη συγκεκριμένη μετεγκατάσταση είναι οι συγκεκριμένες Υπηρεσίες να ζητήσουν παραχωρητήριο από την Εκκλησία, τότε κακό λογαριασμό έχει κάνει ο δήμαρχος.

Εάν είναι να κοστίσει η μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου 7 εκατομμύρια ευρώ -τόση είναι η αντικειμενική αξία του ΘΕΠΑΝ-, θα μπορούσε να χτίσει ο δήμος σχολικό κτήριο για το συγκεκριμένο σχολείο.

Γιατί εάν βάλει ο κύριος Αλεξανδρίδης δημόσιες υπηρεσίες να ζητήσουν παραχωρητήριο από την Εκκλησία για το ΘΕΠΑΝ, την ώρα που το δημόσιο είναι στα δικαστήρια και διεκδικεί τον συγκεκριμένο χώρο, τι θα πάνε το δημόσιο και ο δήμος να πούνε στο δικαστήριο; Θα πούνε ότι ζητούσαν από την Εκκλησία παραχωρητήριο για να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες σ’ έναν χώρο, τον οποίο δεν αναγνωρίζουν ως περιουσιακό της στοιχείο και τον διεκδικούν;

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ