Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα πιάσαμε τα λεφτά μας, αφού είχε μιλήσει απευθείας ο κύριος Ζησάκος...

Τα πιάσαμε τα λεφτά μας, αφού είχε μιλήσει απευθείας ο κύριος Ζησάκος με τον υπουργό

Του Σωτήρη Παπανικολάου

Οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει τίποτα για να μονιμοποιηθούν οι σχολικές καθαρίστριες, που επί πάρα πολλά χρόνια εργάζονται σ’ αυτόν τον τομέα.

Όχι όμως όλες οι κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκπονήσει αντίστοιχη προκήρυξη της 3Κ, την οποία δεν πρόλαβε να κάνει.

Ποιος τα είπε αυτά; Ο κύριος Χρήστος Ζησάκος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 7ης Αυγούστου 2024, ο οποίος μάλιστα επιπλέον μας ενημέρωσε ότι είχε μιλήσει απευθείας γι’ αυτήν την υπόθεση με τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πιάσαμε τα λεφτά μας, αφού είχε μιλήσει απευθείας ο κύριος Ζησάκος με τον υπουργό, πλην όμως η άτιμη κοινωνία άλλαξε τον καλό υπουργό κι έτσι οι σχολικές καθαρίστριες συνέχισαν να εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Τι απέμεινε να κάνουν λοιπόν συνδικαλιστές σαν τον κύριο Ζησάκο; «Το μόνο εργαλείο και η μόνη διέξοδος είναι τα δικαστήρια. Εμείς λοιπόν πήγαμε μπροστά ως Σωματείο, να κάνουν αγωγές να γίνουν αορίστου χρόνου», βροντοφώναξε ο κύριος Ζησάκος.

Στα δικαστήρια λοιπόν συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες, στα δικαστήρια (κατά το «στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα») με μπροστάρη τον κύριο Ζησάκο, που παρά τις καλές του προθέσεις και τις καλές προθέσεις του υπουργού Χαρίτση, δεν πρόλαβε να σας μονιμοποιήσει με πολιτική απόφαση και δίνει τη μάχη να σας μονιμοποιήσει με δικαστική απόφαση.

Οι πολιτικές αποφάσεις αργούνε και δεν μπόρεσε να τις πάρει το κόμμα του κυρίου Ζησάκου σε μια τετραετία και κάτι παραπάνω, οπότε ας το ρίξουμε στις δικαστικές προσφυγές με μπροστάρη τον κύριο Ζησάκο. Κάποιες ελάχιστες δικαστικές προσφυγές θα ευοδωθούν κι έτσι συνδικαλιστές, ο Θεός να τους κάνει, σαν τον κύριο Ζησάκο θα ισχυρίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο λύνονται τα προβλήματα. Οι περισσότερες δικαστικές προσφυγές θα χαθούν, γιατί δεν γίνεται να κερδηθεί στα δικαστήρια αυτό που άργησε να κάνει ο κύριος Χαρίτσης, με τον οποίο μίλησε προσωπικά ο κύριος Ζησάκος.

Βέβαια το ερώτημα στην περίπτωση που κάποιες σχολικές καθαρίστριες του δήμου μας κερδίσουν τη δικαστική προσφυγή είναι εάν θα κάνει ή δεν θα κάνει έφεση η διοίκηση του δήμου. Στη συνεδρίαση τέθηκε το ερώτημα και δεν απαντήθηκε. Εγώ πάντως είμαι σίγουρος ότι η διοίκηση του δήμου θα κάνει έφεση.

Εάν εργατικά ζητήματα λυνόταν στα δικαστήρια, δεν θα κηρύσσονταν 9 στις 10 απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Όμως ο κύριος Ζησάκος προτρέπει τις σχολικές καθαρίστριες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα μπαίνει μπροστάρης σ’ αυτό, ώστε να αποφασίσουν τα δικαστήρια με βάση το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που άφησε πίσω του, ως κυβέρνηση, το κόμμα στο οποίο ανήκει. Η κοροϊδία σε απίστευτα μεγαλεία.

Ο Σωτήρης Παπανικολάου είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, πρώην διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης

Η υπεράσπιση της νομιμότητας από τον κύριο Χρήστο Ζησάκο
Ο κύριος Ζησάκος ξέχασε τις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Νεάπολης Συκεών
Το Σωματείο Εργαζομένων ξέχασε να ευχαριστήσει τον δήμαρχο για τις μετατάξεις
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ