Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΘεόδωρος Πανταλέων: Άμβλυνση των επιπτώσεων από την κατασκευή του flyover

Θεόδωρος Πανταλέων: Άμβλυνση των επιπτώσεων από την κατασκευή του flyover

Θεόδωρος Πανταλέων: Χρέος όλων μας να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα άμβλυνσης των επιπτώσεων στην καθημερινότητα

Δήλωση του υποψήφιου προέδρου για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» για τις συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου στο ΥΜΑΘ για το Flyover και τα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την κατασκευή του

Να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, χωρίς καθυστερήσεις και παρατάσεις το έργο κατασκευής της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover) στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης ζητά ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» Θεόδωρος Πανταλέων.

Σε δήλωσή του τονίζει ότι το έργο πρέπει να πλαισιωθεί από σειρά παρεμβάσεων που θα μειώνουν τις βαριές επιπτώσεις που έχει στην καθημερινότητα των μετακινήσεων και στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Ο κ. Πανταλέων παρουσιάζει τις προτάσεις της «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών» σε αυτή τη φάση των εργασιών του Flyover.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θεόδωρου Πανταλέων

Ως παράταξη με συνεχή παρουσία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αλλά και ως επαγγελματίες, θεωρούμε αναγκαία και θετική εξέλιξη τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και θα ενισχύσουν μακροσκοπικά την οικονομική ανάπτυξη του νομού Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αναβάθμισης της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης με την κατασκευή μιας ταχείας υπερυψωμένης λεωφόρου, είναι έργο που θα αναβαθμίσει την κυκλοφορία σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται όμως μια επιλογή που πρέπει να πλαισιωθεί από σειρά παρεμβάσεων που θα μειώνουν – καθ’ όλη τη διάρκεια κατασκευής της – τις βαριές επιπτώσεις που έχει στην καθημερινότητα των μετακινήσεων και στην οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής. Μετακινήσεις, εμπόριο, τουρισμός θα ήταν ψέμα να πούμε ότι δεν επηρεάζονται.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η πρωτοβουλία σύγκλισης και συνεδρίασης του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over και τις επιπτώσεις του στη λειτουργία της πόλης είναι θετική καθώς αφενός αναγνωρίζει τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει στην καθημερινότητα και αφετέρου αναζητά ρεαλιστικές βελτιωτικές λύσεις. Είναι χρέος όλων μας να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα άμβλυνσης των επιπτώσεων στην καθημερινότητα, προς όφελος της ίδιας της πόλης, των κατοίκων, των επαγγελματικών αλλά και των επισκεπτών.

Για εμάς, ως «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» είναι κρίσιμο το έργο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, χωρίς καθυστερήσεις και παρατάσεις. Από εκεί και πέρα οι δικές μας προτάσεις σε αυτή τη φάση των εργασιών είναι συγκεκριμένες ότι είναι ρεαλιστικές.

1. Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και πλαισίωση του έργου με ειδική ομάδα εργασίας συγκοινωνιολόγων.

2. Ενίσχυση του ΟΑΣΘ, περισσότερα και πυκνότερα δρομολόγια και νέος συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης με την λειτουργία του Μετρό.

3.Δημιουργία μόνιμων ή έκτακτων χώρων στάθμευσης εντός ή περιμετρικά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

4.Αύξηση των θέσεων φορτοεκφόρτωσης.

5.Έξυπνα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας (app, κάμερες, έξυπνα φανάρια). Αυξημένη παρουσία της Τροχαίας.

6.Συστηματική παρακολούθηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του πολεοδομικού συγκροτήματος και σχέδιο δράσης κατά τις ημέρες υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

7.Μεταφορά συγκεκριμένων λειτουργιών πόλης σε νυχτερινές ώρες (αποκομιδή απορριμμάτων)

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ