Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠοιος θα παραχωρήσει το ΘΕΠΑΝ στην ΤΟΜΥ;

Ποιος θα παραχωρήσει το ΘΕΠΑΝ στην ΤΟΜΥ;

Του Γιάννη Καμαρινού

Ο κύριος Αλεξανδρίδης έλυσε το πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού. Θα το μεταφέρει στο κτήριο του πρώην ΙΚΑ Ευόσμου, το οποίο κτήριο ανήκει στο κράτος, αλλά ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι έχει μιλήσει με τους αρμόδιους και έχει εξασφαλίσει τη μεταφορά.

Πώς όμως θα μεταφερθεί το Ειδικό Σχολείο στο κτήριο του πρώην ΙΚΑ Ευόσμου, αφού εκεί στεγάζονται η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Ελευθερίου Κορδελιού και Μονάδα του ΕΚΑΒ; Ο δήμαρχος είπε ότι και αυτό το έλυσε, αφού θα αποσύρει από εκεί την Αντιδημαρχία Επιχειρηματικότητας για να πάει η ΤΟΜΥ και το ΕΚΑΒ.

Σ’ αυτή τη δεύτερη μεταφορά υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό είναι το ποιος θα παραχωρήσει το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας (ΘΕΠΑΝ) στην Τοπική Μονάδα Υγείας και στο ΕΚΑΒ. Ο χώρος αυτήν τη στιγμή, με βάση το Κτηματολόγιο, ανήκει στην Εκκλησία, εξαιτίας χειρισμών των διοικήσεων του πρώην Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και παρά το γεγονός ότι υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας στη Διεύθυνση Γεωργίας, του οποίου δικαιούχος είναι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Όλοι ξέρουμε ότι αυτή η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, για να μην χαθεί δημοτική περιουσία. Τι κάνει ο κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης; Ωθεί το κράτος, ΤΟΜΥ και ΕΚΑΒ, να ζητήσουν παραχωρητήριο του χώρου του ΘΕΠΑΝ (παλιών κοιμητηρίων Ελευθερίου Κορδελιού) από την Εκκλησία, την ίδια στιγμή που η υπόθεση της κυριότητας του χώρου βρίσκεται στα δικαστήρια;

Δεν είναι μόνο αυτό. Ο κύριος Αλεξανδρίδης θα αποσύρει από εκεί Αντιδημαρχία, θα κάνει δηλαδή αυτό που είχε αιτηθεί η Εκκλησία για απόσυρση των Δημοτικών Υπηρεσιών από το ΘΕΠΑΝ με δύο εξώδικα στον δήμο κατά την θητεία της διοίκησης Σούλα, δίνοντας με αυτήν την απόσυρση πάτημα στον αντίδικο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πολύ λυπάμαι, αλλά στις ενέργειες του κυρίου Αλεξανδρίδη κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Η αλληλουχία των μετεγκαταστάσεων και το σκεπτικό του δημάρχου σε όλες τις μέχρι τώρα υποθέσεις, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν κόπτεται για την μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου, αλλά για την απόσυρση από το ΘΕΠΑΝ της Αντιδημαρχίας Επιχειρηματικότητας και την εγκατάσταση εκεί της ΤΟΜΥ και του ΕΚΑΒ με παραχωρητήρια από την Εκκλησία.

Δυστυχώς η πονηριά με την οποία λειτούργησε ο κύριος Αλεξανδρίδης από την ώρα που κάθισε στο δημαρχιακό θώκο, δεν αφήνουν αμφιβολίες και με αναγκάζουν να θέσω τα παραπάνω ζητήματα, ώστε και ο ίδιος να μην τολμήσει να προβεί σε τέτοιου είδους χειρισμούς, επικίνδυνους για την έκβαση της υπόθεσης του ΘΕΠΑΝ στα δικαστήρια, και ώστε να καταλάβουν οι δημότες ότι αυτή η αλληλουχία των μετεγκαταστάσεων δεν είναι αθώα.

Οι εγγυήσεις του κυρίου Καϊτετζίδη για τη διαδικασία μού δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, αφού ο κύριος Καϊτετζίδης ακόμα δεν έχει απαντήσει γιατί δεν μας ενημέρωσε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού να ζητήσει τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ από τη Διεύθυνση Γεωργίας, απόφαση που είχε παρθεί σε συνεδρίαση του Δεκεμβρίου του 2009, στην οποία ο κύριος Καϊτετζίδης ήταν παρών.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ