Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου παραποιεί τα λόγια των δημοτικών συμβούλων

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου παραποιεί τα λόγια των δημοτικών συμβούλων

Του Γιάννη Καμαρινού

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, άλλα μας έταζε προεκλογικά και άλλα κάνει τώρα, άλλα έλεγε προεκλογικά, άλλα λέει τώρα.

Δεν φτάνει όμως που ο κύριος Αλεξανδρίδης αλλάζει τα δικά του λόγια, αλλά επιπλέον παραποιεί και τα λόγια των δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να βγει από πάνω και να υπερασπίσει τα χαράτσια που επιβάλλει, για τα οποία δεν είχε πει προεκλογικά ούτε μισή κουβέντα.

Άκουσα την τοποθέτηση του κυρίου Θανάση Κοκονά στο Δημοτικό Συμβούλιο για το νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου, στις 29 Ιουλίου 2024, ο οποίος στην πρωτολογία του είπε ότι η διαχείριση των σκουπιδιών είναι ένα κερδοφόρο πεδίο στο οποίο δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το ποιος πληρώνει τι πληρώνει, ότι το τέλος ταφής απορριμμάτων είναι πρόστιμο και στην ουσία ούτε ανακύκλωση θα υπάρχει, ότι χρειαζόμαστε στο δήμο προσωπικό, ότι χρειαζόμαστε καινούργιους κάδους και ότι τελικά ο Κανονισμός δεν κινείται σ’ αυτό το πλαίσιο, αλλά ρίχνει το μπαλάκι στους πολίτες και μόνο στους πολίτες με το «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Στη δευτερολογία του ο κύριος Κοκονάς είπε πως ξεκάθαρα η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο δήμαρχος είναι οι δημότες να πληρώνουν αν θέλουν καθαριότητα, αν θέλουν ηλεκτροφωτισμό, αν θέλουν σχολεία. Μάλιστα ο κύριος Κοκονάς ρώτησε τους δημοτικούς συμβούλους του κυρίου Αλεξανδρίδη εάν, όταν ζητούσαν προεκλογικά την ψήφο του κόσμου, τους έλεγαν ότι μετεκλογικά θα πληρώνουν για να βγάλουν για πέταμα ένα παλιό στρώμα, ενώ μέχρι τώρα δεν πλήρωναν.

Για τα όσα λογικά είπε ο κύριος Κοκονάς, δέχτηκε τη λεκτική επίθεση του δημάρχου, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να παραποιήσει τα λόγια του κυρίου Κοκονά, για να έχουν κάποια βάση τα όσα ανήκουστα έλεγε. Ο κύριος Αλεξανδρίδης είπε ότι ενώ ο κύριος Κοκονάς υπερασπίζεται τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παδεία, θέλει να τα ανταλλάξει με αυτούς που πετάνε υπέρμετρα σκουπίδια και θέλει να παίρνονται χρήματα από τη δημόσια παιδεία και από τη δημόσια υγεία και να ξοδεύονται γι’ αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια.

Φυσικά ο κύριος Κοκονάς δεν είπε τίποτα τέτοιο. Ο κύριος δήμαρχος παραποίησε τα λόγια του κυρίου Κοκονά, προκειμένου να δικαιολογήσει τα χαράτσια που επιβάλλει. Ο κύριος δήμαρχος για άλλη μια φορά είπε πράγματα, τα οποία δεν τα είχε πει προεκλογικά, τότε που μας έλεγε ότι θα πάει στην κεντρική διοίκηση, θα απαιτήσει και θα φέρει κονδύλια στο δήμο.

Αντί όμως ο κύριος Αλεξανδρίδης να φέρει στο δήμο τα κονδύλια, που έταζε προεκλογικά, μας έχει ταράξει στα χαράτσια. Χαρές και πανηγύρια όταν εκλέχτηκε ο κύριος Αλεξανδρίδης αντιπρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Τίποτα δεν είδαμε, ως δημότες, από την καρέκλα που στρογγυλοκάθισε ο κύριος δήμαρχος, παρά μόνο χαράτσια.

Η αλλαγή μετεκλογικά όσων έλεγε ο δήμαρχος προεκλογικά, είναι κατήφορος. Η παραποίηση από τον δήμαρχο όσων λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι, ώστε να δικαιολογήσει τα χαράτσια του, είναι ντροπή.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ