Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ υπεράσπιση της νομιμότητας από τον κύριο Χρήστο Ζησάκο

Η υπεράσπιση της νομιμότητας από τον κύριο Χρήστο Ζησάκο

Του Σωτήρη Παπανικολάου

Ένα αξιοσημείωτο ακόμα στοιχείο της τοποθέτησης του κυρίου Χρήστου Ζησάκου για τις σχολικές καθαρίστριες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 7ης Αυγούστου 2024, ήταν τα όσα περί νομιμότητας είπε και ξαναείπε.

Ο κύριος Ζησάκος επαναλάμβανε μονότονα ότι το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, του οποίου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, διεκδικούσε τα προηγούμενα χρόνια πλήρη απασχόληση για τις σχολικές καθαρίστριες και όχι να προσληφθούν οι συγκεκριμένες καθαρίστριες, επειδή το τοπικό Σωματείο είναι με τη νομιμότητα.

Μου θύμισε ο κύριος Ζησάκος την εποχή που το Σωματείο του ήταν αντίθετο με την κατάργηση ειδικοτήτων από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, αλλά ταυτόχρονα διακήρυττε ότι είναι με τη νομιμότητα και θα καταγγείλει όποιον διευθυντή υπογράψει επίδομα βαρέως και ανθυγιεινού, εάν η ειδικότητα έχει βγει από τη λίστα. Ταυτόχρονα όμως δήλωνε ότι θα αγωνιστεί για να ξαναμπούνε αυτές οι ειδικότητες στη λίστα.

Ξεκαρδίστηκα στα γέλια με τη νομιμότητα που τσαμπουνούσε ο κύριος Ζησάκος για μία ακόμα φορά. Πολλές φορές κατηγορήθηκα ως συνδικαλιστής, γιατί εγώ ήμουν με την άποψη ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, αλλά πιο συγκλονιστικό και συνάμα γελοίο ήταν όταν με κατηγορούσε γι’ αυτή μου την άποψη το Σωματείο Εργαζομένων του κυρίου Ζησάκου, ξεφουρνίζοντας όλες αυτές τις νομιμότητες.

Τόση νομιμότητα που ακούσαμε από τον κύριο Ζησάκο, δεν την ακούμε ούτε σε αίθουσα δικαστηρίου. Νόμος λοιπόν δεν είναι το δίκιο του εργάτη, αλλά τα μνημόνια, γιατί εκείνα είναι η νομιμότητα, αφού είναι νόμοι του κράτους. Άδικοι νόμοι, θα μας πει ο κύριος Ζησάκος, πλην όμως νόμοι που το Σωματείο του θα υπερασπιστεί, γιατί αντί για συνδικαλιστικό όργανο έχει αναχθεί σε θεματοφύλακα της νομιμότητας.

Για ποιο δίκιο του εργάτη βέβαια να μιλήσουν ο κύριος Ζησάκος και το Σωματείο του, όταν την εποχή των μνημονίων, που έπρεπε να δίνονται μάχες και στο δήμο μας για να μην περάσουν, το Σωματείο του μας έσυρε στην αντιπαράθεση εξαιτίας των αβάσιμων καταγγελιών που έκανε σε βάρος μας;

Για ποιο δίκιο του εργάτη να μιλήσουν ο κύριος Ζησάκος και το Σωματείο του, όταν η δεκαετία των ατεκμηρίωτων καταγγελιών σε βάρος μας ταυτίστηκε με τη δεκαετία των μνημονίων;

Ας υπερασπιστεί λοιπόν τη νομιμότητα ο κύριος Ζησάκος και ας αφήσει τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης να υπερασπιστεί την άποψη ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Δυο διαφορετικοί κόσμοι και ας βγάλουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου συμπεράσματα για το με ποιον πρέπει να πάνε και ποιον πρέπει να αφήσουν.

ΥΓ. Για να μην μπερδευτεί κανείς βέβαια, τη νομιμότητα ο κύριος Ζησάκος την κόβει και τη ράβει όπως θέλει. Μια χαρά τα προηγούμενα χρόνια διεκδικούσαν ως Σωματείο με συγκεκριμένες σχολικές καθαρίστριες. Τώρα τα γύρισαν και λένε όλα αυτά τα παραμύθια πως αυτοί διεκδικούσαν μόνο την πλήρη απασχόληση. Είναι ακριβώς όπως ήταν κακά τα μνημόνια όταν ο κομματικός χώρος του κυρίου Ζησάκου βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Όταν βρεθήκαν στην κυβέρνηση το δικό τους το μνημόνιο ήταν το καλύτερο.

Ο Σωτήρης Παπανικολάου είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, πρώην διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης

Ο κύριος Ζησάκος ξέχασε τις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Νεάπολης Συκεών
Τα πιάσαμε τα λεφτά μας, αφού είχε μιλήσει απευθείας ο κύριος Ζησάκος με τον υπουργό
Το Σωματείο Εργαζομένων ξέχασε να ευχαριστήσει τον δήμαρχο για τις μετατάξεις
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ