Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανοίγει το Τριώδιο…

Διαβάζεις σε δελτίο τύπου ότι άνοιξαν και περιμένεις να διαβάσεις για τίποτα πόρτες και παράθυρα. Τελικά δεν διαβάζεις ότι άνοιξαν πόρτες και παράθυρα. Τελικά διαβάζεις ότι άνοιξαν κάποιες εγγραφές. Δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό δελτίο τύπου στο οποίο διαβάζεις αυτήν την έκφραση.

Ούτε ξεκίνησαν οι εγγραφές, ούτε άρχισαν οι εγγραφές. Άνοιξαν οι εγγραφές! Θα πει βέβαια κάποιος ότι το ρήμα «ανοίγω» χρησιμοποιείται καμιά φορά στη θέση του ρήματος «αρχίζω», όπως για παράδειγμα στη φράση «άνοιξαν κάπως οι δουλειές». Κάποιες φορές χρησιμοποιείται. Τα ρήματα «ανοίγω» και «αρχίζω» δεν ταυτίζονται, γιατί αλλιώς θα λέγαμε ότι εκκίνησαν οι εγγραφές, αφού καμιά φορά το ρήμα «εκκινώ» χρησιμοποιείται στη θέση του ρήματος «αρχίζω».

Ανοίγει επίσης η όρεξη, ανοίγει η πληγή, ανοίγει ο διαρρήκτης ένα μαγαζί και μετά ανοίγει την καρδιά του στον εισαγγελέα για να δικαιολογήσει πώς η κακή του η μοίρα τον οδήγησε σ’ αυτήν την πράξη. Ανοίγει επίσης ένας επαγγελματίας ένα δεύτερο ή ένα τρίτο μαγαζί. Αυτός βέβαια το ανοίγει νόμιμα με κλειδί και όχι όπως ο διαρρήκτης με λοστό. Ανοίγει επίσης το βήμα όταν κάποιος βιάζεται και ανοίγει ο ουρανός όταν αρχίζουν και σκορπίζονται τα σύννεφα.

Ανοίγω επίσης τα στραβά μου, πλην όμως αυτό που ανοίγει μια φορά το χρόνο, εκτός από τις πόρτες και τα παράθυρα που ανοιγοκλείνουν πολλές φορές το χρόνο, είναι το Τριώδιο.

Δεν είναι κακό να έχουμε το νου μας στο Τριώδιο, επειδή μας αρέσει η ατμόσφαιρα που δημιουργείται εκείνο το διάστημα! Κακό είναι να θέλουμε να το ανοίξουμε οποτεδήποτε!!

Κρίτων

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ