Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΆλλο το Κορδελιό και άλλο η Διαλογή!

Άλλο το Κορδελιό και άλλο η Διαλογή!

Το ακούσαμε κι αυτό. Άλλο το Κορδελιό και άλλο η Διαλογή!

Όχι δεν είναι κάποια φανταστική ιστορία. Στις 14 Σεπτεμβρίου γιορτάζει ο Ιερός Ναός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή της Διαλογής, η οποία ανήκει στην Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού.

Λέγοντας λοιπόν κάποιος σε παρέα από το Κορδελιό ότι στις 14 Σεπτεμβρίου γιορτάζει ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός στο Κορδελιό, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. «Δεν υπάρχει τέτοιος Ιερός Ναός στο Κορδελιό», ήταν η απάντηση της παρέας.

Αναγκάστηκε αυτός ο κάποιος να τηλεφωνήσει σε κάποιον άλλον για να τον ρωτήσει σε ποια περιοχή της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού βρίσκεται ο Ιερός Ναός. «Ε ναι. Στη Διαλογή, όχι στο Κορδελιό, γιατί άλλο Διαλογή και άλλο Κορδελιό», ήταν η νέα απάντηση της παρέας.

Ε βέβαια! Άλλο Κορδελιό, άλλο Ελευθέρια, άλλο Διαλογή, άλλο Ε΄ Συνοικία! Σαν να πεις ότι ο Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών που βρίσκεται στον Εύοσμο και να σου πούνε ότι δεν ξέρουν ότι υπάρχει τέτοιος Ναός, γιατί αυτός βρίσκεται στη Νέα Πολιτεία και άλλο Εύοσμος, άλλο Νέα Πολιτεία. Ή σαν να πεις ο Ιερός Ναός Κοσμά του Αιτωλού που βρίσκεται στον Εύοσμο και να σου πούνε ότι δεν ξέρουν ότι υπάρχει τέτοιος Ναός γιατί αυτός βρίσκεται στην Ελπίδα και άλλο Εύοσμος, άλλο Ελπίδα.

Φαίνεται πως στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα νοοτροπίας και φαίνεται πως δεν είναι τυχαίο ότι στον ενιαίο δήμο δεν έχει γίνει κανένα απολύτως έργο. Γιατί να γίνει; Στον δήμο του «άλλο Κορδελιό άλλο Διαλογή, άλλο Ελευθέρια άλλο Κορδελιό, άλλο Ελευθέριο Κορδελιό άλλο Εύοσμος», οι υποψήφιοι μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές πατώντας σ’ αυτά τα «άλλο» χωρίς να χρειάζεται να κάνουν ούτε μισό έργο.

Αυτά τα «άλλο» πρέπει να εξαλειφθούν από το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας, αλλιώς αυτός ο δήμος δεν πρόκειται να δει προκοπή. Σ’ έναν δήμο που τα δυο πιο απομακρυσμένα μεταξύ τους σημεία απέχουν λιγότερο από 6 χιλιόμετρα, σ’ έναν δήμο που η πλατεία του Ευόσμου απέχει 1,5 χιλιόμετρο από τον πεζόδρομο του Κορδελιού, σ’ έναν δήμο που κατοικούν απ’ άκρη σε άκρη εργαζόμενοι αυτά τα «άλλο» δεν είναι λογικά και δεν συμφέρουν τους κατοίκους του.

Σ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ