Με τον παρακάτω τρόπο σχολίασε η Φανή Μπαλάτογλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του πολύπαθου, αλλά τελικώς δικαιωμένου, 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου το άρθρο της «Αγκίδας» με τίτλο: «Τι να σχολιάσει κανείς για όσα γράφει η κυρία Κορωνίδου για το Ειδικό Σχολείο;»:
«Συνεχίζουν να επιμένουν και να μας κουράζουν με το γνωστό αφήγημα ότι σε λίγα χρόνια θα συγχωνευθούν σχολεία στον Εύοσμο γιατί δεν θα έχουμε μαθητές. Σε αυτό το αφήγημα και στην αντιπαιδαγωγική ατάκα του πρώην δημάρχου “οι μαθητές του δημοτικού δεν χρειάζονται εργαστήρια φυσικής γιατί δεν τα εκτιμούν” στηρίχτηκε η λύση που πρότεινε η προηγούμενη διοίκηση για το Ειδικό Σχολείο.
Στον δήμο με τον αριθμητικά μεγαλύτερο νεανικό πληθυσμό, με έλλειψη σχολικών αιθουσών, με περίπου 50 υπόγειες αίθουσες διδασκαλίας και κίμπο, αλήθεια… πόσα χρόνια χρειάζονται για να φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι περισσεύουν τα σχολεία και θα αρχίσουν και οι συγχωνεύσεις τους; Σίγουρα όχι λίγα.
Με τα σημερινά δεδομένα τα σχολεία του δήμου δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας με τις σωστές εκπαιδευτικές συνθήκες. Μάθαμε τόσα χρόνια, το συνηθίσαμε, μας φαίνεται αυτονόητο να είναι τα παιδιά μας στριμωγμένα σε σχολικά κτίρια με αίθουσες, σε πολλές περιπτώσεις, κλουβιά, χωρισμένες με γυψοσανίδες, διαδρόμους που έγιναν αίθουσες διδασκαλίας, υπόγεια που έγιναν αίθουσες διδασκαλίας, κίμπο που στήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες (δήθεν προσωρινά). Και με αυτές τις συνθήκες, φυσικά ποιος θα τολμήσει να σκεφτεί τα εργαστήρια φυσικής – χημείας, εργαστήρια καλλιτεχνικών κλπ… Αυτά θεωρούνταν και θεωρούνται πολυτέλειες! Συνηθίσαμε τόσο πολύ σε αυτές τις συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών μας που μας φαίνονται και φυσιολογικές! Ότι κάπως έτσι πρέπει να είναι! Και ούτε λόγος να απαιτήσουμε την βελτίωση αυτών των συνθηκών… Και εμείς ως δημότες αλλά και η εκάστοτε δημοτική αρχή και όταν μάλιστα απαρτίζεται και από εκπαιδευτικούς! Τουλάχιστον από τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται και στην διοίκηση σίγουρα δεν περιμένουμε απόψεις του τύπου “δεν θα πάθουν τίποτα τα παιδιά σας, αυτές είναι οι συνθήκες σε όλο τον Εύοσμο”.
Αν όμως όντως μειώνεται σταδιακά ο μαθητικός πληθυσμός στον δήμο μας, χρειάζονται πολλά χρόνια ακόμα για να αποσυμφορηθούν τα σχολεία μας και να μπορέσουν να λειτουργήσουν όπως πρέπει, με κατάλληλες και σύγχρονες συνθήκες. Για να βγουν όλοι οι μαθητές μας από τις υπόγειες αίθουσες και τα κίμπο. Για να μπορεί να έχει το κάθε σχολείο και αίθουσες εργαστηρίων οι οποίες είναι απαραίτητες και αυτονοητες σε ένα σύγχρονο σχολείο και δεν αποτελούν πολυτέλεια.
Πάντως, στην περιοχή των 19ου και 24ου δημοτικών σχολείων τα οποία εμμονικά επιχείρησε να συστεγάσει /συγχωνεύσει / σαρδελοποιήσει η προηγούμενη διοίκηση, υπάρχουν δύο όμορα δημοτικά σχολεία (6ο και 16ο) με υπόγειες αίθουσες το ένα και κίμπο το άλλο, τα οποία το νέο 24ο πρόκειται να αποσυμφορήσει σταδιακά. Επιπλέον, στην περιοχή χτίζονται συνεχώς νέες οικοδομές, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά από αυτά θα κατοικηθούν από νέα ζευγάρια τα οποία θα γεννήσουν παιδιά.
Επομένως, αυτοί που συνεχίζουν να επιμένουν ότι είχαν δίκιο για τη συγχώνευση 19ου -24ου και ονειρεύονται ότι σύντομα ή σε λίγα χρόνια η συγχώνευση θα έρθει από το υπουργείο, φαίνεται ότι θα αργήσουν πολύ να δικαιωθούν. Να τους θυμίσουμε μάλιστα ότι το υπουργείο ήταν αυτό που τους έκοψε τη φόρα. Και οι δημότες ήταν αυτοί που τους έκριναν ανεπαρκείς για όσα έκαναν ή μάλλον δεν έκαναν και τελικά εξέλεξαν νέα διοίκηση για τον Δήμο.
Ελπίζω η λύση που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Δήμαρχο για το Ειδικό Σχολείο να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό.
Βούληση και προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση χρειαζόταν και η λύση ήρθε γρήγορα. Με στοιχήματα και εμμονές και με την ανοχή προς αυτούς που τα πρεσβεύουν δεν λύνονται τα προβλήματα».