Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕμείς νομίζαμε κύριε Ζησάκο ότι την καθαριότητα την πληρώνει η σημαία

Εμείς νομίζαμε κύριε Ζησάκο ότι την καθαριότητα την πληρώνει η σημαία

Κατά τη συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2024, συζητήθηκε και ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του δήμου.

Το νέο Κανονισμό Καθαριότητας εισηγήθηκε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, κύριος Χρήστος Ζησάκος, απόντος του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κυρίου Γιώργου Μαξούρα.

Ο κύριος Ζησάκος ξεκίνησε την εισήγηση λέγοντας τα παρακάτω:

«Η καθαριότητα κοστίζει πολύ ακριβά σε χρηματικό, αλλά και σε περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος αυτό το πληρώνουν 100% οι πολίτες της χώρας και κατ’ επέκταση οι πολίτες του δήμου μας, γι’ αυτό έχουμε υποχρέωση να μειώσουμε αυτό το κόστος. Αυτόν τον στόχο υπηρετεί και ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας, που αποτελεί ένα εργαλείο για την επίτευξή του. Με τις αντιλήψεις που σήμερα κυριαρχούν στους πολίτες, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί. Εάν θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη μας, θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες και να εφαρμόσουμε αυτά που προβλέπει η νομοθεσία. Το να πετάμε τη σακούλα με τα απορρίμματα σε όποιον κάδο βρούμε μπροστά μας, αυτό πρέπει να σταματήσει».

Καλά που μας διαφώτισε ο κύριος Ζησάκος ότι την καθαριότητα την πληρώνουν 100% οι πολίτες της χώρας, γιατί εμείς νομίζαμε ότι η σημαία εκτός του ότι δίνει άδειες, πληρώνει και την καθαριότητα. Δηλαδή υπάρχει κάτι που δεν το πληρώνουν 100% οι πολίτες της χώρας; Δηλαδή είναι κάτι που πέφτει ως μάννα εξ ουρανού;

Οι πολίτες δεν έχουν σωστές αντιλήψεις σήμερα για την καθαριότητα, μας είπε ο κύριος Ζησάκος. Θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες και να μην πετάμε τη σακούλα σε όποιον κάδο βρίσκουμε μπροστά μας, μας επισήμανε ο κύριος Ζησάκος.

Μάλιστα! Έχει δίκιο ο κύριος Ζησάκος, αλλά τι έκανε το κράτος τόσα χρόνια; Πώς διαπαιδαγώγησε τους πολίτες του, ώστε να μην κάνουν και στο θέμα της καθαριότητας, αυτά που δεν πρέπει να κάνουν;

Δηλαδή, αφού το κράτος δεν έκανε τίποτα για τη διαπαιδαγώγηση των πολιτών στο θέμα της καθαριότητας και αφού δεν τους έμαθε να έχουν οικολογική συνείδηση, τώρα θα τους επιβάλει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου την οικολογική συνείδηση με χαράτσι!

Περ.

Απίστευτη τοποθέτηση για τις παρατηρήσεις σχετικά με τον Κανονισμό Καθαριότητας
Έρχεται νέο χαράτσι για τα απορρίμματα που δεν ανακυκλώνονται
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ