Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕάν είχε κάνει τις μισές μετατάξεις προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Εάν είχε κάνει τις μισές μετατάξεις προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Του Σωτήρη Παπανικολάου

Εάν προηγούμενη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είχε κάνει τις μισές μετατάξεις εργαζομένων από αυτές που έκανε και συνεχίζει να κάνει η διοίκηση Αλεξανδρίδη, το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων θα είχε υψώσει τη σημαία της επανάστασης και θα είχε μετατρέψει το δημαρχείο σε Κούγκι.

Επί των προηγούμενων διοικήσεων το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων όχι μόνο δεν ανεχόταν μετατάξεις, αλλά επιπλέον δεν δεχόταν ούτε απασχόληση σε αλλότρια, όπως τα έλεγαν, καθήκοντα. Δηλαδή τους ζητούσαν να κάνουν μια εργασία και έψαχναν εάν αυτή δεν συμβιβάζεται με την πρόσληψή τους, προκειμένου να τη χαρακτηρίσουν «αλλότριο καθήκον».

Τώρα το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων είναι άφαντο, ενώ η διοίκηση Αλεξανδρίδη μετατάσσει εργαζομένους, λέγοντας πως έτσι θα τους μάθει όλες τις δουλειές, γιατί αυτό είναι το σωστό και για τις ανάγκες του δήμου. Ούτε εκδικητικές μετατάξεις βλέπει, ούτε αλλότρια καθήκοντα.

Το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων, αφού ταλαιπώρησε τόσα χρόνια το δήμο με αβάσιμες καταγγελίες, τώρα εξαφανίστηκε και δεν λέει ούτε μισή κουβέντα για τις δεκάδες μετατάξεις. Αλλά τι να πει; Σημαίνοντα στελέχη του τώρα είναι αντιδήμαρχοι, οδηγοί, πορτιέρηδες και παρατρεχάμενοι του δημάρχου.

Το μόνο το οποίο μπορούμε να περιμένουμε από το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων είναι μια ανακοίνωση που να γράφει «Ζήτω οι μετατάξεις και η διοίκηση Αλεξανδρίδη». Τίποτα άλλο δεν πρόκειται να πει.

Οι εργαζόμενοι του δήμου πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σ’ ένα τέτοιο σωματείο, που ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει. Δεν θα μου φαινόταν βέβαια παράξενο ένα τέτοιο σωματείο, που δεν καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου, να καταγγείλει για μια ακόμα φορά εμένα.

Ο Σωτήρης Παπανικολάου είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, πρώην διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ