Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Με την πίεση τη δική μας τα ΕΛΠΕ έχουν κάνει κάποια όχι...

«Με την πίεση τη δική μας τα ΕΛΠΕ έχουν κάνει κάποια όχι λίγα πράγματα»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, στη Βεργίνα Τηλεόραση και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, αναφέρθηκε και στην ανακύκλωση, λέγοντας τα παρακάτω:

«Κάνουμε αγώνα. Κάναμε τεράστιο αγώνα χρόνια τώρα να πείσουμε τα Ελληνικά Πετρέλαια ότι έχουνε μέρος και ευθύνη γι’ αυτό εδώ το πράγμα που γίνεται στη δυτική Θεσσαλονίκη και ειδικά στο δήμο το δικό μας για τη δυσοσμία. Οι απαντήσεις που παίρναμε κατά καιρούς ήτανε διάφορες.

Απ’ το ότι δεν φτιάχνουμε αρώματα, φτιάχνουμε υδρογονάνθρακες. Απ’ το ότι δεν είμαστε ζαχαροπλαστείο να μυρίζουμε τσουρέκια, μυρίζουμε υδρογονάνθρακες.

Καμία αντίρρηση. Εγώ τους απάντησα ότι “εσείς μπορεί να φτιάχνετε υδρογονάνθρακες, αλλά εμείς έχουμε παιδιά και επειδή έχουμε παιδιά θέλουμε όλοι να σεβαστούμε την υγεία αυτών των παιδιών πρώτα και μετά των υπολοίπων κατοίκων και να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται”.

Με την πίεση τη δική μας, με την πίεση της Περιφέρειας, κάποια πράγματα κι όχι λίγα, μπορώ να πω δεν είναι λίγα, αλλά περιμένω να δω αν θα εκλείψει το πρόβλημα αυτό εδώ όταν θα ολοκληρωθούν. Όταν θα ολοκληρωθούνε αυτά τα οποία τα ΕΛΠΕ έχουν αναλάβει να κάνουν, δηλαδή έχουνε κάνει μεταφορά της λυματολάσπης, έχει φύγει ο χώρος τον οποίο εναπόθεταν τη λυματολάσπη. Περιμένουμε να φύγει τελείως η λυματολάσπη από το χώρο των ΕΛΠΕ, ώστε να μην υπάρχει μυρωδιά από εκεί. Περιμένουμε να κλείσει με αυτά τα πλωτά σκεπάσματα ο βιολογικός καθαρισμός των ΕΛΠΕ, ο οποίος αυτός επιβαρύνει πάρα πολύ τη δυσοσμία».

«Η υπόσχεση είναι ότι μέσα στο 2024 θα ολοκληρωθούνε. Το ότι θα κάνουν κάποια πράγματα σημαίνει είναι υποχρέωσή τους. Ταυτόχρονα με αυτά εδώ έχουν να κάνουν κι άλλα πράγματα. Πρώτα απ’ όλα να διορθώσουν αυτό το λάθος που είχε γίνει παλαιότερα και μας είχανε γκρεμίσει ένα κλειστό στάδιο και μας είχαν κλείσει και τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου. Αυτά εδώ, τα οποία γίναν με τα χρήματα του Ελληνικού λαού, με χρήματα απ’ τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αυτά εδώ οφείλουν να τα αποκαταστήσουν ή να τα αντικαταστήσουν. Ή θα διορθώσουν το στάδιο, θα το φτιάξουν το ίδιο στο χώρο που ήταν ή σε κάποιον άλλο χώρο του δήμου, που όταν το γκρεμίσανε το είχαν υποσχεθεί».

«Πιέζουμε να πάρουμε αυτά που καταργήθηκαν και πιέζουμε να πάρουμε αυτά που οφείλουν στην κοινωνία, γιατί όσο και να προβλέπουν τεχνολογικά μια μεγάλη βιομηχανία, καταλαβαίνετε μια μεγάλη βιομηχανία επιβαρύνει. Εμείς θα διεκδικούμε τη νομιμότητα της βιομηχανίας μέχρι τελευταίας ρανίδος, όπως και θα διεκδικούμε να είναι συμμέτοχοι στη ζωή της κοινωνίας και να βοηθάνε την κοινωνία».

Τα. Σ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ