Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

«Κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Του Θεόφιλου Ελευθεριάδη

Σαν πολίτης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου πήγα να παρακολουθήσω τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης το νέο Κανονισμό Καθαριότητας του δήμου. Δεν περίμενε ότι αντί για συνεδρίαση θα παρακολουθούσα μία κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση.

Το σοβαρό θέμα του νέου Κανονισμού Καθαριότητας δεν το εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος μάλιστα ήταν απών. Εισηγητής ήταν ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας, κύριος Χρήστος Ζησάκος.

Κατά τη συζήτηση του νέου Κανονισμού Καθαριότητας είδα έναν αυταρχικό πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που έκρινε σε ποιες ερωτήσεις πρέπει να απαντήσει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας και σε ποιες όχι. Από πότε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αξιολογεί τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης; Αυτή η συμπεριφορά του προέδρου θύμιζε τις εποχές που η χώρα έζησε δικτατορικά καθεστώτα.

Κατά τη συζήτηση ενός τόσου σημαντικού θέματος, τοπική σύμβουλος έπαιζε tetris χωρίς να νοιάζεται που φαινόταν από τον εξώστη. Ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι για να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια οι αιρετοί. Ας παίξουν tetris στο σπίτι τους.

Όσον αφορά το μάζεμα των ογκωδών από την παράνομη χωματερή άνωθεν της περιφερειακής οδού, θα συμφωνήσω με τον κύριο Κοκονά ότι τα χαράτσια θα τα πληρώσουν οι δημότες.

Οι ασυνείδητοι πρέπει να πληρώσουν, είπε η διοίκηση του δήμου. Είναι αλήθεια ότι οι ασυνείδητοι, που πετάν τα σκουπίδια τους όπου βρουν, θα πρέπει να πληρώσουν. Η διοίκηση Αλεξανδρίδη όμως δεν μας είπε πώς θα επιβραβευθούν οι ευσυνείδητοι. Επίσης δεν μας είπε ότι για να υλοποιηθεί το σχέδιο καθαριότητας πρέπει να υπάρχουν υπάλληλοι, που όμως ο δήμος μας δεν έχει.

Όσον αφορά την αναφορά στην περισυλλογή του αμίαντου, ο δήμος μας δεν έχει εξειδικευμένους υπαλλήλους κι έτσι πρέπει να δώσει τη δουλειά σε εταιρείες, στις οποίες θα πρέπει οι δημότες να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους.

Ο Θεόφιλος Ελευθεριάδης είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και πρώην συνδικαλιστής

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ