Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Εν καιρώ ειρήνης η μόνη πατριωτική στάση είναι η ανακύκλωση»

«Εν καιρώ ειρήνης η μόνη πατριωτική στάση είναι η ανακύκλωση»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, στη Βεργίνα Τηλεόραση και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, αναφέρθηκε και στην ανακύκλωση, λέγοντας τα παρακάτω:

«Εν καιρώ ειρήνης σήμερα η μόνη και πιο δυνατή πατριωτική στάση που μπορεί να έχει ένας πολίτης είναι το να κάνει ανακύκλωση. Πρέπει να γίνεται ανακύκλωση, διότι η ανακύκλωση βοηθάει τα οικονομικά του δήμου και της χώρας, αλλά βοηθάει και το περιβάλλον. Άρα, εάν θέλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι πολίτες, εάν θέλουμε να είμαστε πατριώτες το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε ανακύκλωση. Αυτήν την ανακύκλωση οι δήμοι πρέπει να έχουν δυνατότητα να την προωθήσουν στους δημότες».

Παρακάτω ο κύριος Αλεξανδρίδης επισήμανε ότι περίπου το 40% από τα απόβλητα τα οποία πέφτουν στον πράσινο κάδο είναι οργανικά και άρα εάν μειώσουμε τα απορρίμματα που πάνε στον πράσινο κάδο, ο οποίος πηγαίνει όλος για ταφή, κάνουμε οικονομία στο δήμο, γιατί η ταφή απορριμμάτων στοιχίζει για το δήμο και στοιχίζει πάρα πολλά τώρα που έχει επιβληθεί και το τέλος ταφής απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου έκανε γνωστό ότι από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει στο δήμο καμπάνια ανακύκλωσης και ζήτησε από τους συλλόγους να βοηθήσουν σ’ αυτήν την καμπάνια με ένα πεντάλεπτο ενημέρωσης στα μέλη τους.

Τα. Σ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ