Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜεταφέρεται στο ΤΟΜΥ Ελευθερίου Κορδελιού το Ειδικό Σχολείο

Μεταφέρεται στο ΤΟΜΥ Ελευθερίου Κορδελιού το Ειδικό Σχολείο

Στο ΤΟΜΥ Ελευθερίου Κορδελιού (πρώην ΙΚΑ) μεταφέρεται επιτέλους το πολύ ταλαιπωρημένο Ειδικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, αφού δόθηκε πιστοποιητικό καταλληλότητας μεταστέγασης.

Αυτό είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Βεργίνα Τηλεόραση και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι το Ειδικό Σχολείο σήμερα στεγάζεται σε ένα κατάστημα 200 τετραγωνικών μέτρων με 70 τετραγωνικά μέτρα πατάρι, δεν έχει προαύλιο χώρο, δεν έχει τίποτα απολύτως, ενώ επισήμανε ότι το πρόβλημα προσπάθησαν να λύσουν και οι προηγούμενες διοικήσεις με άλλους τρόπους, που στο τέλος αποδείχτηκαν ότι δεν ήταν οι σωστοί, γι’ αυτό δεν κατάφεραν να το λύσουν.

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης υπογράμμισε ότι από την πρώτη μέρα της διοίκησής του έβαλαν στόχο να λύσουν οπωσδήποτε το πρόβλημα στέγασης του Ειδικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού και ότι είχαν μάλιστα απειλήσει τους δημόσιους φορείς ότι αν δεν δρομολογηθεί άμεσα λύση, το σχολείο δεν θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο.

«Τη λύση προσπαθήσαμε να τη βρούμε μόνοι μας -και δεν την περιμέναμε ως μάννα εξ ουρανού- σ’ έναν χώρο δημοτικό, ο οποίος είχε παραχωρηθεί παλαιότερα για να γίνει φυσιοθεραπευτήριο, έγινε, λειτούργησε για δύο χρόνια και μετά σταμάτησε. Σήμερα είναι η Διεύθυνση Υγείας του δήμου και εκεί βρίσκονται δύο γιατροί. Είναι ένα ΤΟΜΥ στο Ελευθέριο Κορδελιό. Αυτούς τους δύο γιατρούς θα βρούμε άλλον χώρο για να τους μεταφέρουμε και σ’ αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο, που θα γίνει ακόμα ομορφότερος όπως θα τον διαμορφώσουμε, θα γίνει το Ειδικό Σχολείο του Ελευθερίου Κορδελιού», συνέχισε ο κύριος Αλεξανδρίδης την αναφορά του στη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου επισήμανε ότι τα παιδιά δεν πρόκειται να μείνουν για πάντα σ’ αυτόν τον χώρο, ότι ο δήμος ετοιμάζεται να καταθέσει φάκελο για ανέγερση σχολικού κτηρίου σε χώρο που υπάρχει άνωθεν της περιφερειακής οδού, ότι το σχολείο χρειάζεται 4 με 5 χρόνια για να ανεγερθεί και ότι μόνο σ’ αυτό το χρονικό διάστημα τα παιδιά θα παραμείνουν στον χώρο που σήμερα λειτουργεί το ΤΟΜΥ του Ελευθερίου Κορδελιού και ο οποίος με τις παρεμβάσεις θα είναι παλάτι σε σχέση με αυτόν τον χώρο που στεγάζεται σήμερα το Ειδικό Σχολείο του Ελευθερίου Κορδελιού.

«Αυτό θα καλύπτει 37 παιδιά, ενώ το καινούργιο, που θέλουμε να χτίσουμε, θα καλύπτει 60. Τα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο δεν είναι μόνο του δήμου μας, είναι όλου του νομού, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Όλα τα παιδιά είναι παιδιά δικά μας. Εμείς για όλα τα παιδιά σκεφτόμαστε», υπογράμμισε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του για το Ειδικό Σχολείο, εξέφρασε και το εξής παράπονο: «Πρέπει να βοηθάμε για να χτιστούν σχολεία στους δήμους που τα έχουν ανάγκη, γιατί έχω ενημερωθεί ότι θα χτιστούν σχολεία σε δήμους που θα είναι άδεια, επειδή δεν θα έχουν μαθητές. Είναι λάθος να μην ανεγερθούν σχολεία σε δήμους, όπως ο δικός μας, που τα χρειάζονται και να ανεγερθούν σε δήμους που δεν τα χρειάζονται».

Τέλος ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αναφέρθηκε στη συμβολή του υπουργού Εσωτερικών κυρίου Λιβάνιου, με του οποίου την παρέμβαση εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ