Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜαρία Μανούκα: Ντροπή και αίσχος η αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου

Μαρία Μανούκα: Ντροπή και αίσχος η αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook έκανε η Μαρία Μανούκα, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου, για την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 25 Ιουλίου 2024:

«Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και κύριε Δήμαρχε,

Η αναβολή της 22ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού-Ευόσμου αποτελεί “ντροπή” και “αίσχος” διότι αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αυταρχική σας στάση και την απόλυτη περιφρόνησή σας προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη λειτουργία του Δήμου.

Αποφασίσατε “μονομερώς” να αναβάλετε τη συνεδρίαση χωρίς να λάβετε υπόψη τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων των άλλων παρατάξεων αγνοώντας πλήρως το σώμα του δημοτικού συμβουλίου και όλα αυτά γιατί δεν θέλατε να ακούσετε τη φωνή των εργαζομένων (σχολικών καθαριστριών), οι οποίες ζητούσαν δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

Αυτή η ενέργεια όχι μόνο στερεί τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να εκφράσουν την αγωνία και τις ανησυχίες τους, αλλά δείχνει και την πλήρη περιφρόνηση προς τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε μόνοι σας να μη γίνει η συνεδρίαση και να αγνοείτε το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου;

Εσείς είστε εκείνοι που επιδεικνύετε μικροπολιτική συμπεριφορά και όχι η αντιπολίτευση.

Πώς είναι δυνατόν να λειτουργείτε με τέτοιο αυταρχισμό, χωρίς να υπολογίζετε κανέναν άλλον;

Πώς δικαιολογείτε αυτή την πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού προς την αντιπολίτευση και τις δημοκρατικές διαδικασίες;

Πού είναι η αλληλεγγύη που επιδεικνύατε ως αντιπολίτευση όταν διαμαρτύρονταν άλλοι;

Η αυταρχική σας συμπεριφορά είναι ντροπή για όλους τους δημότες.

Οι εποχές που οι αυταρχικές συμπεριφορές ήταν “κανόνας” και η διαφάνεια ήταν μια ξένη έννοια, έχουν “παρέλθει ανεπιστρεπτί”. Σε ποια εποχή νομίζετε ότι ζούμε;

Αντί να εφαρμόζετε τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει ψηφιστεί με την 126/2021απόφαση του Δ.Σ. και εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την ψήφιση του νέου κανονισμού ή την έκδοση νέου πρότυπου κανονισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχετε επιβάλει με τις αυταρχικές σας συμπεριφορές έναν τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. ανάλογα με τις ορέξεις και τις επιθυμίες σας στη λογική του αποφασίζομε και διατάσσουμε, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του ανώτατου συλλογικού οργάνου του δήμου μας.

Οι εργαζόμενοι που προσήλθαν ήρεμα για να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους για το φλέγον ζήτημα του εργασιακού τους μέλλοντος δεν είναι απλώς αριθμοί σε έναν κατάλογο, αλλά άνθρωποι με οικογένειες που στηρίζουν καθημερινά τον Δήμο μας με τη σκληρή τους εργασία.

Πώς μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι θέτετε σε κίνδυνο το βιοπορισμό αυτών των ανθρώπων;

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι τους οποίους την περυσινή χρονιά που ήσασταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, μαζί με τους τότε διαπρύσιους υποστηρικτές σας (και νυν διοικούντες), “χρησιμοποιήσατε” ως “σκηνικό” για να στήσετε το προεκλογικό σας “σόου” στο δημοτικό συμβούλιο με την κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία, όπως αποδεικνύεται από την τωρινή σας χλευαστική και απαξιωτική συμπεριφορά, “μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τις σχολικές καθαρίστριες για πλήρη απασχόληση και …..αξιοπρεπή εργασία”. Μια μόνο λέξη σας ταιριάζει. “ΑΙΔΩΣ”.

Η απόφαση να αναβληθεί η συνεδρίαση, χωρίς καν να μεταδοθεί διαδικτυακά, είναι απαράδεκτη και δείχνει περιφρόνηση προς τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Γιατί κρύβεστε πίσω από κλειστές πόρτες και αποφεύγετε τη δημόσια συζήτηση;

Πού είναι η διαφάνεια που επικαλείστε;

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, Είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι η έλλειψη σεβασμού προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και η αυταρχική σας στάση δεν έχουν καμία θέση στη διακυβέρνηση ενός σύγχρονου Δήμου.

Σας καλώ να αναγνωρίσετε τις ευθύνες σας και να σταματήσετε τις αυθαίρετες αποφάσεις που υπονομεύουν την αξιοπιστία και τη λειτουργία του Δήμου μας».

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ