Η διοίκηση Μανδαλιανού κλώτσησε την μεγάλη ευκαιρία που της δόθηκε να προβληθεί ο δήμος από τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Η διοίκηση Μανδαλιανού θα μπορούσε να απευθυνθεί στους δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Νεάπολης Συκεών και Παύλου Μελά, ώστε να μην προχωρήσουν τη διαδικασία μετονομασίας της οδού Λαγκαδά σε οδό Μίκη Θεοδωράκη.
Η διοίκηση Μανδαλιανού είχε ισχυρό επιχείρημα γι’ αυτό και δεν ήταν άλλο από το υπερσύγχρονο Πολυλειτουργικό Κέντρο Ελευθερίου Κορδελιού, επί της οδού Μοναστηρίου, το οποίο ονομάστηκε «Μίκης Θεοδωράκης».
Η διοίκηση Μανδαλιανού θα μπορούσε να ζητήσει τη μετονομασία της οδού Μοναστηρίου, της δυτικής εισόδου του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, με σημείο αναφοράς το Πολυλειτουργικό Κέντρο, το οποίο είναι μια υπερσύγχρονη θεατρική σκηνή.
Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση Μανδαλιανού θα μπορούσε να δώσει αξία στο Σιδηροδρομικό Μουσείο, στους Μύλους Μελισσάρη, στην περιοχή της Διαλογής, που επίσης βρίσκονται επί της οδού Μοναστηρίου. Τελικά με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να δώσει αξία σε ολόκληρο τον δήμο.
Η διοίκηση Μανδαλιανού όχι μόνο δεν έκανε αυτό, αλλά δεν τοποθέτησε στο Πολυλειτουργικό Κέντρο ούτε μια μεγάλη πινακίδα για να καταλαβαίνει κάποιος ποιο κτήριο βλέπει.
Η ολιγωρία και σ’ αυτό το θέμα στελεχών της διοίκησης Μανδαλιανού, στέρησε τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου από μια δωρεάν προβολή. Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δόθηκαν στο δήμο εξαιτίας της στενομυαλιάς στελεχών της.
Ούτε οι Θεσσαλονικείς που διασχίζουν την οδό Μοναστηρίου δεν γνωρίζουν ότι διέρχονται από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Πάνε κι έρχονται χιλιάδες οδηγών καθημερινά μπροστά από το Μίκης Θεοδωράκης, αλλά λίγοι ξέρουν τι βλέπουν. Δόθηκε η ευκαιρία η οδός να ταυτιστεί με τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, αλλά κλωτσήθηκε από τη διοίκηση Μανδαλιανού.
Ούτε όσα μπορούσαν να γίνουν τζάμπα ή με ψίχουλα δεν έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου.
Κιμ. Ο.