Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑιχμές Αλεξανδρίδη για Κυρίζογλου όσον αφορά το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού

Αιχμές Αλεξανδρίδη για Κυρίζογλου όσον αφορά το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού

«Πήγα στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν μπορώ να πω ότι συνάντησα φιλική αντιμετώπιση από εκεί».

Έτσι ξεκίνησε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, την ενημέρωση για το Ειδικό Σχολείο του Ελευθερίου Κορδελιού, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου 2024, και συνέχισε λέγοντας ότι από το Υπουργείο του ζήτησαν χώρο 1.300 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να επιτραπεί η μεταστέγαση σε αυτόν του Ειδικού Σχολείου.

Στην επισήμανση του δημάρχου ότι τώρα το Ειδικό Σχολείο στεγάζεται σε χώρο 200 τετραγωνικών μέτρων, η απάντηση από το Υπουργείο ήταν ότι οι ίδιοι δεν έδωσαν έγκριση γι’ αυτόν τον χώρο και ότι βρήκαν έτσι την κατάσταση.

«Έτσι την βρήκαμε κι εμείς», είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και συνέχισε επισημαίνοντας ότι από το Υπουργείο του πρότειναν να ψάξει να βρει μέχρι και καπνομάγαζα για να στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού και αναρωτήθηκε εάν έκαναν αυτήν την πρόταση από μόνοι τους.

«Κάποιοι τους τα είπανε. Δυστυχώς αυτό γίνεται μέσα στη Θεσσαλονίκη. Προσπαθεί ο κάθε δήμος να πάρει χρήματα για να αναβαθμίσει τα δικά του κτήρια και τα δικά του σχολεία», ανέφερε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, αφού είναι γνωστή η πρόταση να μεταφερθεί το Ειδικό Σχολείο σε καπνομάγαζο του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, το οποίο πρέπει να διαμορφωθεί.

«Σύντομα θα έχω κτηριολογικό με λιγότερα τετραγωνικά που θα χωράει λιγότερα παιδιά και ας πάρει την ευθύνη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να βάλει περισσότερα παιδιά», τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αναφερόμενος στις ενέργειές του για προσωρινή μεταστέγαση του Ειδικού σχολείου, ενώ διευκρίνισε ότι ο δήμος διεκδικεί την ανέγερση κανονικού κτηρίου άνωθεν της περιφερειακής οδού.

Κιμ. Ο.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ