Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑς όψονται οι θιασώτες των δικαστικών προσφυγών εναντίoν των ΕΛΠΕ

Ας όψονται οι θιασώτες των δικαστικών προσφυγών εναντίoν των ΕΛΠΕ

Είναι ορισμένοι που έχουν αναγάγει τις δικαστικές προσφυγές εναντίον των ΕΛΠΕ σε κορυφαίο και μοναδικό τρόπο αντίδρασης απέναντι στη δυσοσμία.

Τελευταία φορά που αυτοί οι ορισμένοι προχώρησαν σε κινητοποίηση για τη δυσοσμία ήταν πριν από σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια. Η κινητοποίηση ήταν πολύ επιτυχημένη, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν επανέλαβαν κάτι τέτοιο.

Αυτά τα πέντε σχεδόν χρόνια, αυτοί οι ορισμένοι απέφυγαν να εμφανιστούν στο γραφείο του δημάρχου και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, προκειμένου να κάνουν έστω μία παράσταση διαμαρτυρίας ώστε η διοίκηση του δήμου να πιέσει τη βιομηχανία και τους αρμόδιους φορείς.

Αυτοί οι κάποιοι εξαφανίστηκαν εντελώς από τον δήμο κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών. Επέλεξαν μάλλον να μην αρθρώσουν κουβέντα για να μην επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, ίσως γιατί οι εκλογές και αυτοί που εκλέγονται από αυτές δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος της δυσοσμίας.

Η δικαστική απόφαση σήμερα για πρώην πρόεδρο των ΕΛΠΕ, ο οποίος κατηγορείτο για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος, ήταν αθωωτική σε δεύτερο βαθμό, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή.

Ποια ήταν η υπερασπιστική γραμμή του πρώην στελέχους των ΕΛΠΕ; Ότι η επιχείρηση επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος, ότι η έκκληση οσμών ήταν κάτω από τα προβλεπόμενα όρια, ότι η δυσοσμία είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα.

Μια χαρά. Και ποια είναι η λύση στο πολυπαραγοντικό ζήτημα; Η εκπόνηση μιας συγκροτημένης μελέτης με τη συμμετοχή της Πολιτείας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και φυσικά με τη χρηματοδότηση των ΕΛΠΕ.

Πολυπαραγοντικές λοιπόν μελέτες μέχρι η γη να σταματήσει. Ας όψονται οι θιασώτες των δικαστικών προσφυγών εναντίον των ΕΛΠΕ.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ