Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤιμητική αναφορά στο 27ο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Τιμητική αναφορά στο 27ο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Ειδική μνεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκπαιδευτικού Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

Ξεχωριστή αναφορά στο 27ο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου γίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκπαιδευτικού Κινηματογράφου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το άρθρο:

«Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του φεστιβάλ διεθνώς και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, μια ομάδα από την FIFE/Cemea και την Ceméa Occitanie πήγε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2023 προκειμένου να δημιουργήσει συνεργασία με τον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού.

Η Σοφία Γιαννουχίδου, Προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και η Ευστρατία Τσαπανίδου, Προϊσταμένη του τμήματος Βιβλιοθήκης, προσκλήθηκαν στη συνέχεια το Δεκέμβριο του 2023 στο Évreux για να ανακαλύψουν το FIFE και τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν όλη την εβδομάδα (υποστήριξη για Νέους Συνεδρίες κοινού, συστήματα Young Critics, web reporter, κ.λπ.).

Εμπλουτισμένος από αυτή την εμπειρία, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, σε συνεργασία με το Ceméa και το FIFE, θέλησαν να οργανώσουν προβολές ταινιών FIFE Young Audience στο πλαίσιο του “West side Student Festival 2024” με θέμα τη δημοκρατία που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος συγκεντρώνοντας καλλιτεχνικά εργαστήρια, νεανικές παραγωγές και συναυλίες.

Πολλές προβολές πραγματοποιήθηκαν από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου 2024 στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου και στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Συμμετείχαν 19 τμήματα από τα δημοτικά σχολεία του δήμου και 367 παιδιά, τα οποία μπόρεσαν να ανακαλύψουν τα Lion, Matilda, The Little Bird and the Bees, Inkt και Mishou».

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ