Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑντιδήμαρχος Ζητιανιάς Κορδελιού Ευόσμου από Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας

Αντιδήμαρχος Ζητιανιάς Κορδελιού Ευόσμου από Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας

Του Γιάννη Καμαρινού

Ένας νέος στα αυτοδιοικητικά Αντιδήμαρχος και παρ’ όλο που δεν κατάλαβα τι θα έκανε όταν ορίστηκε Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, δεν άσκησα κριτική, γιατί αφενός είναι νέος στα αυτοδιοικητικά και αφετέρου ήθελα να δω τι θα κάνει.

Οι αερολογίες του Αντιδημάρχου που θα στήριζε την τοπική αγορά με κονδύλια, χρηματοδοτικά προγράμματα και δράσεις, δεν μου έλεγαν τίποτα, αφού τα λόγια εύκολα περνούν και χάνονται.

Ανέλαβε λοιπόν ο κύριος Κουγιουμτζής την Αντιδημαρχία Επιχειρηματικότητας και με το καλημέρα ψήφισε την πρόταση της παράταξής του για υπέρογκη αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών, τσακίζοντας επαγγελματίες και κατοίκους.

Στη συνέχεια επιδόθηκε σε μία εκδήλωση για να βρούνε επιχειρήσεις του Δήμου υπαλλήλους, λες κι αυτό είναι το πρόβλημα των καταστημάτων, σε κοπές πίτας, σε χαρές και πανηγύρια. Παραγωγή έργου μηδενική μέχρι τώρα, αλλά λόγια για προσπάθεια να έρθουν στον δήμο χρηματοδοτικά προγράμματα.

Εκεί όμως που περιμέναμε από τον κύριο Κουγιουμτζή να φέρει χρηματοδοτικά προγράμματα, ακούσαμε από τον κύριο Δήμαρχο ότι ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας ετοιμάζει σχέδιο για να ζητήσει χορηγίες από εταιρείες, προκειμένου να γίνουν πράγματα στον δήμο.

Ο κύριος Κουγιουμτζής αναβαθμίστηκε από Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας σε Αντιδήμαρχο Ζητιανιάς. Εκεί που μας έλεγαν ότι καταστρώνει σχέδια για να φέρει χρηματοδοτικά προγράμματα, τώρα μας είπαν ότι καταστρώνει σχέδια για να ζητιανέψει χορηγίες από εταιρείες.

Δεν είναι το γεγονός ότι η διοίκηση Αλεξανδρίδη είπε πολλά για το πρώτο εξάμηνο της θητείας της και δεν τα έκανε, με εξαίρεση την ανασυγκρότηση και λειτουργία της φιλαρμονικής. Είναι ο τρόπος που σκέφτονται διάφοροι σ’ αυτήν τη διοίκηση και που δείχνει ότι ο δήμος δεν πρόκειται να πάει μπροστά με αυτούς.

Τι θέλει να κάνει ο κύριος Κουγιουμτζής ζητιανεύοντας χορηγίες από εταιρείες; Θέλει να μαζέψει κάποιο ποσό για να κάνει η διοίκησή του κάποια πράγματα βιτρίνας, γιατί ακριβώς δεν πιστεύει αυτή η διοίκηση ότι μπορεί να κάνει τίποτα σοβαρό, τίποτα που να έχει αξία. Η δράση του κυρίου Κουγιουμτζή με τις χορηγίες θα στήσει πανηγύρια για να κρυφτεί η ανυπαρξία των έργων.

Και για να μην παρεξηγηθώ, τονίζω για μία ακόμα φορά ότι δεν είμαι κατά των χορηγιών. Όμως εδώ αυτή η διοίκηση, χωρίς να έχει δρομολογήσει τίποτα άλλο, χωρίς να έχει κάνει κάποιο άλλο σχέδιο, εκπονεί σχέδιο Ζητιανιάς Χορηγιών. Με χορηγίες ένας δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ