Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαλούν τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου να πληρώσει έξοδα που γίνονται εξαιτίας του

Καλούν τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου να πληρώσει έξοδα που γίνονται εξαιτίας του

Έγγραφο απέστειλε στη Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου η Ένωση Ιδιοκτητών της οικοδομής επί της οδού Καλλικράτη 15 στον Εύοσμο, στην οποία οδό οκτώ οικοδομές, που βρίσκονται ανάμεσα στα δύο ρέματα (το πρώτο μετά την οδό Αναπαύσεως και το δεύτερο πριν την οδό Ξανθίππης), δεν έχουν αποχετευτικό σύστημα, εξαιτίας των ρεμάτων.

Η «Αγκίδα» είχε επισκεφτεί την περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2023 και είχε συνομιλήσει με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του ότι δεν υπάρχει αποχέτευση, για τις ενέργειες που έχουν κάνει και για τις απαντήσεις που έλαβαν από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Ο Νίκος Κουγιουμτζής, τότε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και τώρα Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Κορδελιού Ευόσμου, είχε πει τότε ότι δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά, ενώ μπορεί να δοθεί λύση και ότι ο δήμος πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου οι οκτώ αυτές οικοδομές να συνδεθούν στο αποχετευτικό δίκτυο.

Το έγγραφο της Ένωσης Ιδιοκτητών της οικοδομής επί της οδού Καλλικράτη 15 κοινοποιείται στον δήμαρχο και στην Τεχνική Υπηρεσία και είναι το παρακάτω:

«Σε συνέχεια της από 22/05/2024 αίτησης και διοικητική αναφορά για ζητήματα ρύπανσης περιβάλλοντος με παραλείψεις της δημόσιας διοίκησης, η οποία υποβλήθηκε προς τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου/Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Έργων, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/Διεύθυνση Περιβάλλοντος και την Α.Ε. με την επωνυμία Εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, κοινοποιόμενη προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Θες/νίκης και Ανεξάρτητη Αρχή διαφάνειας, υποβλήθηκε, αίτημα των ιδιοκτητών διαμερισμάτων της οικοδομής επί της οδού Καλλικράτη αριθ. 15 για την εφαρμογή πολεοδομικής μελέτης επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου.

Με το υπ’ αρίθ. 478111(8431) από 14-07-2023 έγγραφα της Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας/Δ-νση Τεχνικών Έργων/Υποδ/νση Δομών Περιβάλλοντος μας γνωρίστηκε ότι η διάνοιξη οδών (επί της οδού Πριγκιποννήσων) αρμόδια είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Με το υπ’ αριθ. 11863 από 03-07-2023 έγγραφο της ΕΥΑΘ μας γνωρίσαν ότι μετά τη διάνοιξη και κρασπέδωση της παραπάνω οδού μπορεί να προβεί στην κατασκευή του έργου αποχέτευσης.

Σύμφωνα με το Α.Π. 425913/9347 έγγραφο από 10-07-2023 από Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/Δ-νση Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος η υπηρεσία άπτεται των αρμοδιοτήτων τους ως προς τη διάνοιξη της οδού Πριγκιποννήσων.

Η υποχρέωσή σας για τη διάνοιξη των οδών και την εφαρμογή πολεοδομικής μελέτης επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου εμπίπτει στις υποχρεώσεις της υπηρεσίας σας και από δική σας υπαιτιότητα δεν έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα ουδεμία ενέργεια εκ μέρους σας επί του θέματος.

Επειδή το κόστος καθαρισμού της αποχέτευσης αποτελεί πλέον δυσβάσταχτο, μηνιαίως ανέρχεται στα 480 ευρώ, λόγω αυξημένου κόστους διαβίωσης και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών είναι οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, με ανήλικα παιδιά και με μέλη ΑΜΕΑ.

Παρακαλούμε όπως αναλάβετε το κόστος εκκένωσης του βόθρου της οικοδομής μας διότι η καθυστέρηση της επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου και η ένταξη της οικοδομής στο δίκτυο αποχέτευσης οφείλεται σε δική σας υπαιτιότητα και χρονοτριβή».

Είναι ψέματα τα χάλια της οδού Καλλικράτη κύριε Μανδαλιανέ;
Πόσο κοστίζει η αποχέτευση της οδού Καλλικράτη κύριε Σωτηράκη;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ