Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕίπε και δεν έκανε η διοίκηση Αλεξανδρίδη και έκανε χωρίς να πει

Είπε και δεν έκανε η διοίκηση Αλεξανδρίδη και έκανε χωρίς να πει

Του Γιάννη Καμαρινού

Το πρώτο εξάμηνο της θητείας της η διοίκηση Αλεξανδρίδη είχε δεσμευτεί ότι θα λειτουργεί το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας και ότι θα διανοιχθεί η οδός Ιπποδρομίου. Τίποτα από τα δύο δεν έγινε και ούτε υπάρχει κάποια δήλωση της διοίκησης για το πότε εκτιμάται ότι θα γίνουν.

Δέσμευση για εντός του πρώτου εξαμήνου λειτουργίας των ανελκυστήρων στις πεζογέφυρες της περιφερειακής οδού δεν υπήρξε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ο κύριος Αλεξανδρίδης φώναζε επί της προηγούμενης διοίκησης ότι θα παραλάβει τις πεζογέφυρες και θα ολοκληρώσει τα έργα, δεν άφηνε αμφιβολία ότι αυτό θα γίνει όχι εντός του πρώτου εξαμήνου, αλλά εντός του πρώτου τριμήνου. Ούτε αυτό έγινε.

Αυτά που προεκλογικά παρουσιάζονταν σαν παιχνίδια, τώρα παρουσιάζονται σαν βουνά. Σαν βουνό που πρέπει να ανέβουμε παρουσιάστηκε από τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και η λειτουργία της παιδικής χαράς στην οδό Δροσίνη.

Από την άλλη η παράταξη Αλεξανδρίδη δεν είχε πει προεκλογικά ότι υπάρχει περίπτωση να αυξήσει τα Ανταποδοτικά Τέλη. Κι όμως το έκανε και μάλιστα κατά 35%.

Η παράταξη Αλεξανδρίδη προεκλογικά αντιστεκόταν σθεναρά σε νέες μετρήσεις για τη δυσοσμία και σε λήψη χορηγιών από τα ΕΛΠΕ. Μάλιστα έλεγε πώς δεν χρειάζονται άλλες μετρήσεις γιατί υπήρχε αυτή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μόλις έγινε διοίκηση αποδέχτηκε την πραγματοποίηση νέων μετρήσεων και σε κάθε ευκαιρία λέει πως θα πάρει χορηγίες από τα ΕΛΠΕ. Και τότε γιατί δημιουργούσε προεκλογικά ο κύριος Αλεξανδρίδης και οι σύμβουλοι, που τον ακολούθησαν, τόσα προβλήματα στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου γι’ αυτό το θέμα;

Ο δήμαρχος προεκλογικά μας έλεγε ότι θα βάλει τάξη στον δήμο και το ίδιο λέει μετεκλογικά. Θα βάλει τάξη με τέτοιους λαϊκισμούς; Θα βάλει τάξη στον δήμο ενώ είπε ότι θα κάνει πράγματα στο πρώτο εξάμηνο που δεν τα έκανε και έκανε άλλα τα οποία απέκρυψε προεκλογικά ότι θα τα κάνει;

Η κριτική αυτή είναι για να συνέλθουν και ο δήμαρχος και η παράταξή του, να δουλέψουν και να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν. Η πίστωση χρόνου δεν υπάρχει. Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν πιεστούν, δεν θα κάνουν τίποτα. Ας κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν και θα είμαι ο πρώτος που θα τους δώσω συγχαρητήρια. Άλλωστε νομίζω ότι το απέδειξα αυτό στα πρώτα βήματα αυτής της διοίκησης.

Τέλος θα ήθελα να δώσω για μία ακόμα φορά συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Εθελοντισμού Παναγιώτη Καμπαρούδη για την ταχύτατη ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία της φιλαρμονικής. Ας ακολουθήσουν οι υπόλοιποι το παράδειγμά του.

Εγκαινιάζεται σήμερα το ανακαινισμένο υπόγειο πάρκινγκ στο Ελευθέριο Κορδελιό…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ