Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛευτέρης Αλεξανδρίδης και Μαρία Μανούκα λυπήθηκαν ο ένας για τον άλλον

Λευτέρης Αλεξανδρίδης και Μαρία Μανούκα λυπήθηκαν ο ένας για τον άλλον

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 19ης Ιουνίου 2024 κι ενώ ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης έκλεινε τη διαδικασία, παρενέβη η κυρία Μαρία Μανούκα, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος μεταξύ τους

Δήμαρχος: Η κυρία Μανούκα πάλι δεν κατάλαβε τι της είπα νωρίτερα. Λοιπόν, αφού δεν καταλαβαίνετε, αφού δεν καταλαβαίνετε. Κάνετε ερώτημα για το στάδιο και το κολυμβητήριο. Σας είπα, εσείς που γνωρίζετε και προσπαθείτε εδώ να κάνετε διαφήμιση της γνώσης σας, για πέστε μου πώς μπορεί να βγάλει το ποσό της μελέτης της επικαιροποίησης ένας μηχανικός όταν δεν έχει τη μελέτη στα χέρια του. Ορίστε απαντήστε. Που κάνετε εδώ τον έξυπνο. Πήρε η ΑΝΕΘ τη μελέτη του κολυμβητηρίου για να βγάλει το ποσό; Πώς έβγαλε το ποσό; Με μελέτη. Εσείς που είστε μηχανικός δεν το ξέρετε. Και ζητάτε να το ξέρουν οι άλλοι. Εγώ το γνωρίζω.

Μαρία Μανούκα: Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας κύριε δήμαρχε.

Δήμαρχος: Και σας το είπα ξεκάθαρα. Προσπαθείτε να υποκλέψετε εδώ εντυπώσεις. Όσο προσπαθείτε όμως εγώ θα σας ξεμπροστιάζω και θα σας λέω ότι η γνώση σας είναι ελλιπής. Είναι ελλιπής η γνώση σας.

Μαρία Μανούκα: Εσείς είστε διοίκηση.

Δήμαρχος: Και η μελέτη υπάρχει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την πήρε η ΑΝΕΘ και έκανε πρόταση για επικαιροποίηση, πράγμα που οφείλατε να το ξέρετε. Οφείλατε να το ξέρετε. Και για το στάδιο. Και για το κολυμβητήριο. Και είναι η πόρτα μου ανοιχτή. Ό,τι θέλετε να ρθείτε. Να ρωτήσετε.

Μαρία Μανούκα: Θα τα ζητήσουμε εγγράφως ούτως ή άλλως.

Δήμαρχος: Αυτά εδώ όμως να τα κόψετε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εάν θέλετε να έχετε το σεβασμό των συναδέλφων σας. Αυτά εδώ να τα κόψετε, όπως και να κόψετε κι αυτά που είπα νωρίτερα. Να πηγαίνετε στις υπηρεσίες και να δημιουργείτε προβλήματα στο δήμο, γιατί θα αναγκαστώ να ανοίξω φακέλους και να τα πω όλα και έχω και μαρτυρίες.

Μαρία Μανούκα: Δεν κατάλαβα τι λέτε; Μας απειλείτε;

Δήμαρχος: Δεν σας απειλώ καθόλου.

Μαρία Μανούκα: Δεν κατάλαβα τι λέτε. Συγνώμη, προηγουμένως είπατε ότι ο δήμος ανήκει σε όλους κι εσείς εδώ, όχι ν’ ακούσετε, εσείς εδώ θα έχετε τσιφλίκι τον δήμο.

Δήμαρχος: Το σημερινό θέμα το απέσυρα εγώ. Το σημερινό το απέσυρα εγώ γιατί είχαμε την πλειοψηφία στη Δημοτική Επιτροπή. Κυρία Μανούκα σεβαστείτε το χώρο.

Μαρία Μανούκα: Όλο λάθη κάνετε. Όλο λάθη κάνετε. Παραδεχτείτε το. Παραδεχτείτε το ότι κάνετε λάθη. Γιατί δεν το παραδέχεστε;

Δήμαρχος: Κυρία Μανούκα σεβαστείτε το χώρο και τον θεσμό. Είστε δημοτική σύμβουλος. Εάν δεν μπορείτε να σηκώσετε το βάρος του θεσμού, παραιτηθείτε. Ο θεσμός του δημοτικού συμβούλου είναι ιερός.

Μαρία Μανούκα: Έχετε ξεφύγει κύριε δήμαρχε. Ηρεμήστε.

Δήμαρχος: Είναι ιερός και οφείλετε να υπερασπίζεστε το συμφέρον του δήμου.

Μαρία Μανούκα: Ηρεμήστε. Θα θέλατε πάρα πολύ να παραιτηθώ. Δεν θα σας κάνω τη χάρη. Δεν θα σας κάνω τη χάρη κύριε Αλεξανδρίδη.

Δήμαρχος: Σας παρακαλώ πάρα πολύ πρώτα απ’ όλα να μην διακόπτετε τους συνομιλητές σας. Να μην διακόπτετε του συνομιλητές σας. Σεβαστείτε το χώρο.

Μαρία Μανούκα: Κύριε πρόεδρε απαιτώ, δεν μπορεί επειδή είναι δήμαρχος να κάνει κατάχρηση και να μιλάει με αυτόν τον τρόπο.

Δήμαρχος: Σεβαστείτε το χώρο για να σας σεβαστούν οι συνάδελφοί σας. Σας παρακαλώ πολύ εάν δεν μπορείτε, αν δεν μπορείτε να μην παραβρίσκεστε.

Μαρία Μανούκα: Εσείς εάν δεν αντέχετε την αντιπολίτευση.

Δήμαρχος: Θα λειτουργήσουμε και χωρίς εσάς. Και χωρίς εσάς θα λειτουργήσουμε. Δήμαρχε παρακαλώ… πρόεδρε την τάξη. Η κυρία παραφέρεται. Δεν αφήνει να μιλήσει κανένας. Παρακαλώ.

Μαρία Μανούκα: Η κυρία παραφέρεται;

Δήμαρχος: Έχετε ξεφύγει. Έχετε ξεφύγει.

Μαρία Μανούκα: Κύριε πρόεδρε μου ζήτησε μπροστά στο σώμα να παραιτηθώ. Να ανακαλέσει. Να ανακαλέσει ο δήμαρχος.

Δήμαρχος: Στη Δημοτική Επιτροπή μπορούσαμε να διορθώσουμε. Εσύ.. αυτή τη στιγμή μιλάω εγώ. Εάν έρθει ο λόγος σ’ εσάς μπορείτε να ξαναμιλήσετε.

Μαρία Μανούκα: Δεν κατάλαβα τι λέτε. Δεν κατάλαβα τι λέτε. Δεν κατάλαβα τι λέτε.

Δήμαρχος: Δυστυχώς διαβάστε τον κανονισμό. Και τι διαδικασία. Κυρία Μαρία Μανούκα. Διαβάστε τη διαδικασία.

Μαρία Μανούκα: Δεν κατάλαβα τι λέτε. Επειδή είστε εσείς δήμαρχος εμείς θα καθόμαστε σούζα; Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος κύριε δήμαρχε.

Δήμαρχος: Η διαδικασία λέει ότι ο δήμαρχος κλείνει τη συζήτηση. Εάν δεν μπορείτε να ακούσετε απαντήσεις, παρακαλώ μην τις ακούτε, αλλά ο κόσμος θέλει να τις ακούσει, οι σύμβουλοι θέλουν να τις ακούσουν.

Μαρία Μανούκα: Δεν ξέρετε ποια είμαι. Με υποτιμήσατε κύριε Αλεξανδρίδη, αλλά δεν σας βγήκε σε καλό.

Δήμαρχος: Δυστυχώς παρακωλύεται το συμβούλιο. Καταλάβετέ το. Δεν είστε εσείς το κέντρο του συμβουλίου. Είστε μία δημοτική σύμβουλος.

Μαρία Μανούκα: Δήμαρχε ηρεμήστε. Ψυχραιμία. Χάσατε τον έλεγχό σας.

Δήμαρχος: Εγώ ήρεμος είμαι. Σήμερα στη Δημοτική Επιτροπή αποσύραμε το θέμα.

Μαρία Μανούκα: Ξεφύγατε κύριε δήμαρχε.

Δήμαρχος: Θ’ αφήσετε να μιλήσει κανένας άνθρωπος; Θα αφήσετε; Εγώ έχω ξεφύγει; Λυπάμαι. Λυπάμαι πολύ για σας. Λυπάμαι. Ειλικρινά λυπάμαι.

Μαρία Μανούκα: Κι εγώ για εσάς.

Δήμαρχος: Στη Δημοτική Επιτροπή αποσύρθηκε το θέμα. Κοιτάξτε να δείτε. Όταν ερωτά θα απαντιούνται. Εγώ δεν αφήνω να πέσει τίποτα κάτω. Αποσύρθηκε το θέμα και την πλειοψηφία την είχε η διοίκηση. Αποσύρθηκε το θέμα διότι το μικρό όνομα της μίας εταιρείας ήτανε λάθος. Να τα λέτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τίποτε άλλο δεν ήταν λάθος. Ήταν το μικρό όνομα. Και αποδέχτηκα.

Μαρία Μανούκα: Λανθασμένη εισήγηση.

Δήμαρχος: Γιατί ρε δεν έχεις υπομονή ν’ ακούς; Μπορείς να με πεις; Γιατί δεν έχεις υπομονή ν’ ακούς; Όταν μιλάς εσύ γιατί σ’ ακούω;

Μαρία Μανούκα: Μα ακούω θεατρική παράσταση εδώ μέσα.

Δήμαρχος: Ε δυστυχώς, δυστυχώς δεν είσαι για το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει να μάθεις πρώτα να ακούς. Πρώτα να ακούς.

Μαρία Μανούκα: Έχετε φύγει. Πάρτε του το λόγο. Πάρτε του το λόγο κύριε πρόεδρε.

Σ’ αυτό το σημείο ο πρόεδρος διέκοψε για μερικά λεπτά τη διαδικασία

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ