Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΌταν η αλήθεια δεν συμφέρει τον κύριο Σταυρίδη, τόσο το χειρότερο για...

Όταν η αλήθεια δεν συμφέρει τον κύριο Σταυρίδη, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια;

Ο γνωστός σε όλους συνταξιούχος δάσκαλος Γιώργος Σταυρίδης, πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου, γνωστός γιατί στη θητεία του στην Αντιδημαρχία Παιδείας δεν έγινε ούτε μία μελέτη για ανέγερση σχολικού κτηρίου στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου με τις 52 υπόγειες αίθουσες, αποφάσισε να σχολιάσει στο προφίλ του στο facebook το άρθρο της «Αγκίδας» με τίτλο «Κουτοπονηριές για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου».

Έγραψε ο κύριος Σταυρίδης ότι το άρθρο εκφράζει τις απόψεις της διοίκησης Αλεξανδρίδη, η οποία άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση κι άλλα λέει τώρα. «Απαιτούσε μαζί με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και νυν Αντιδήμαρχο την πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών από 93 πλήρους ωραρίου με κριτήρια ΑΣΕΠ», γράφει ο κύριος Σταυρίδης.

Κάθε φορά που ο κύριος Σταυρίδης κάνει ανάρτηση, συμπληρώνει κάτι στο τι έλεγε η παράταξη Αλεξανδρίδη όταν ήταν αντιπολίτευση και ο κύριος Βόγγαλης όταν ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων. Τώρα συμπλήρωσε ότι μιλούσαν για 93 σχολικές καθαρίστριες πλήρους ωραρίου με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Μπορεί ο κύριος Σταυρίδης να υποδείξει ένα έγγραφο ή ένα ηχητικό ντοκουμέντο για να επιβεβαιώσει αυτά που λέει; Υπάρχει κάποιο τέτοιο ντοκουμέντο που να επιβεβαιώνει τα όσα γράφει ο κύριος Σταυρίδης; Είναι αλήθεια αυτά που λέει ο κύριος Σταυρίδης και αν είναι αλήθεια γιατί δεν τα είπε εξ αρχής; Ή όταν η αλήθεια δεν συμφέρει τον κύριο Σταυρίδη, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια;

Το προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων πρέπει να είναι μόνιμο με πλήρη δικαιώματα και φυσικά να προσλαμβάνεται μέσω ΑΣΕΠ. Γιατί πρέπει οι σχολικές καθαρίστριες να αποτελούν εποχικό προσωπικό; Με ποια λογική οι σχολικές καθαρίστριες είναι εποχικό προσωπικό;

Ο κύριος Σταυρίδης όμως διαφωνεί με το παραπάνω. Ο κύριος Σταυρίδης ως αντιδήμαρχος Παιδείας ήθελε τις σχολικές καθαρίστριες όχι απλά εποχικά απασχολούμενες, αλλά και με μειωμένο ωράριο. Ο κύριος Σταυρίδης διαφωνεί με τη μόνιμη εργασία των σχολικών καθαριστριών, όπως διαφωνούσε η διοίκηση της οποίας ήταν μέλος, όπως διαφωνεί και η σημερινή διοίκηση. Στο ότι οι σχολικές καθαρίστριες δεν πρέπει να έχουν μόνιμη εργασία συμφωνούν, είτε το δηλώνουν ευθαρσώς είτε όχι, αφού στηρίζουν πολιτικούς χώρους που αυτό ακριβώς πρεσβεύουν.

Προς τι λοιπόν τα μίση και οι αλληλοσπαραγμοί; Προς τι οι καβγάδες για τον τρόπο που θα προσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι ενός κατώτερου θεού, αφού στο βασικό συμφωνούν και το βασικό είναι ότι δεν πρέπει να έχουν μόνιμη εργασία;

Επειδή όμως ο κύριος Σταυρίδης φαίνεται να «τσίμπησε» και στα περί συνδικαλιστή δασκάλου που είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλήθεια είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων; Αυτό δεν το ξέραμε. Αν παραδεχτεί ότι ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι αποκάλυψη.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ