Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο νοικοκύρεμα του δήμου είναι η αύξηση των Δημοτικών Τελών και οι...

Το νοικοκύρεμα του δήμου είναι η αύξηση των Δημοτικών Τελών και οι χορηγίες;

Του Γιάννη Καμαρινού

Επί έξι μήνες με διοίκηση Αλεξανδρίδη, ακούμε για νοικοκύρεμα του δήμου και νοικοκύρεμα δεν βλέπουμε και όταν το βλέπουμε, απέχει πολύ από αυτό που ο πολίτης ονομάζει νοικοκύρεμα και το αντιλαμβάνεται ως τέτοιο.

Νοικοκύρεμα δεν είναι να αυξάνεις 35% τα Ανταποδοτικά Τέλη και να εξοντώνεις τους κατοίκους του δήμου. Έτσι ξέρουν να νοικοκυρέψουν όλοι. Η αρπαγή από τον συνήθη ύποπτο πολίτη, χωρίς μάλιστα προεκλογική προειδοποίηση, δεν λέγεται νοικοκύρεμα. Κλοπή λέγεται.

Νοικοκύρεμα δεν είναι να καταστρώνεις σχέδια επί χάρτου για να βγεις στη γύρα να ζητιανέψεις από εταιρείες για να λειτουργήσεις το δήμο. Η διοίκηση προεκλογικά είπε και ακόμα περισσότερο εννόησε ότι θα απαιτήσει και θα πάρει κονδύλια από το κράτος. Δεν είπε ότι θα ζητήσει ελεημοσύνη από εταιρείες. Δεν θεωρώ κακές τις χορηγίες. Θεωρώ κακό να προσπαθούν να λειτουργήσουν το δήμο μόνο με χορηγίες και επιβολή αυξημένης φορολογίας.

Νοικοκύρεμα του δήμου μπορεί να γίνει μόνο εάν η διοίκηση του δήμου διεκδικήσει πιεστικά από την κεντρική εξουσία τους οικονομικούς πόρους που δικαιούται ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της βόρειας Ελλάδας.

Μπορεί όμως και σε τοπικό επίπεδο να κάνει πράγματα η διοίκηση Αλεξανδρίδη, αλλά δεν τα κάνει. Γιατί η κυρία Μαρία Πουρσανίδου, αντιδήμαρχος Οικονομικών, δεν εισηγείται Κανονιστική για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, ώστε ο δήμος επιτέλους να εισπράξει από τα καταστήματα που χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους;

Ο κύριος Αλεξανδρίδης συνεχώς αναφέρει το πόσο λίγα χρήματα εισέπραξε η διοίκηση Μανδαλιανού από τα Τέλη Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων. Είναι πλέον έξι μήνες στη διοίκηση του δήμου ο κύριος Αλεξανδρίδης. Γιατί δεν ψηφίζει Κανονιστική για να εισπραχθούν επιτέλους Τέλη Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων;

Στην πλατεία του Ευόσμου ψάχνεις με τον μεγεθυντικό φακό να βρεις κοινόχρηστους χώρους που δεν έχουν καταληφθεί από καταστήματα. Γιατί η κυρία Πουρσανίδου δεν φροντίζει με την εισήγηση Κανονιστικής αφενός να καθοριστεί ποιοι κοινόχρηστοι χώροι μπορούν να καταληφθούν και αφετέρου για τους κοινόχρηστους χώρους που καταλαμβάνονται, να πληρώνονται τέλη χρήσης στο δήμο;

Η διοίκηση Αλεξανδρίδη συμπλήρωσε έξι μήνες στο τιμόνι του δήμου. Ας αφήσει τα παχιά λόγια και ας ξεκινήσει να δουλεύει ψηφίζοντας… χθες Κανονιστική για τα Τέλη Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ