Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΦθηνή αντιπολίτευση για το μηχάνημα του λατομείου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Φθηνή αντιπολίτευση για το μηχάνημα του λατομείου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ο κύριος Χρήστος Δεμερτζής δήλωσε ευχαριστημένος που είδε να χρησιμοποιείται ο φορτωτής λατομείων που αγοράστηκε στη θητεία του και για τον οποίο ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης του άσκησε κριτική, αφού ένα τέτοιο μηχάνημα δεν χρειάζεται στο δήμο μας.

Ο κύριος Δεμερτζής αξίωσε συγνώμη από τον δήμαρχο γιατί, όπως είπε, ο κύριος Αλεξανδρίδης τους «κρέμασε στα μανταλάκια» γι’ αυτό το μηχάνημα. Ο κύριος Δεμερτζής πούλησε και πνεύμα λέγοντας ότι η συγνώμη στην πολιτική δεν δείχνει αδυναμία, αλλά πολιτικό πολιτισμό.

Πριν τον κύριο Δεμερτζή, είχε πουλήσει πνεύμα η κυρία Μαρία Μανούκα απευθυνόμενη στον δήμαρχο, λέγοντας τα εξής:

«Θα κάνω μια αναφορά όσον αφορά ένα μηχάνημα του λατομείου, όπως είχατε αναφέρει σε προηγούμενη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, νομίζω τον Μάρτιο, και μάλιστα είχατε μιλήσει στον κύριο Δεμερτζή ότι τελικά κακώς προχώρησε στη διαδικασία της αγοράς αυτού του μεγάλου μηχανήματος, που το ονομάσατε λατομείου και μάλιστα ότι δεν μπορεί να προβείτε με αυτό το μηχάνημα σε εργασίες μεγάλων επιφανειών ή μικρών και τα λοιπά. Και μάλιστα είχατε πει κιόλας ότι δεν υπάρχουνε χειριστές και πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι τελικά κάνετε χρήση του μηχανήματος, αν δεν κάνω λάθος άνωθεν του περιφερειακού προς το γήπεδο του Κούη. Τελικά τι ισχύει; Έχει δίκιο ο κύριος Δεμερτζής; Καλώς έπραξε και πήρε το μηχάνημα αυτό; Εσείς είστε καλυμμένοι με τους χειριστές σας ή χρειάζεστε περισσότερους; Σας καλύπτει το μηχάνημα αυτό; Μπορείτε να καλύψετε επιφάνειες μεγάλες εκτάσεων, μεγάλων εκτάσεων;»

Τρικυμία εν κρανίω, φθηνή αντιπολίτευση και μπουρδούκλωμα της υπόθεσης και από τον κύριο Δεμερτζή και από την κυρία Μανούκα, προκειμένου να καταδείξουν ότι ο δήμος χρειαζόταν τον φορτωτή λατομείου. Το γεγονός ότι ο δήμος χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μηχάνημα, δεν σημαίνει ότι το χρειαζόταν. Όπως είπε και ο δήμαρχος στην απάντησή του, η δουλειά, για την οποία το χρησιμοποιεί ο δήμος, μπορούσε κάλλιστα να γίνει και με ένα JCB. Δεν χρειαζόταν φορτωτής λατομείου που κόστισε στον δήμο 170.000 ευρώ.

Από την άλλη τι ήθελαν η κυρία Μανούκα και ο κύριος Δεμερτζής; Να αφήσει η διοίκηση Αλεξανδρίδη τον φορτωτή, που κόστισε τόσα χρήματα στους δημότες, να ρημάξει, για να μην αξιώνουν συγνώμες και να μην προβαίνουν σε ειρωνείες της κακιάς ώρας;

Επιπλέον ο κύριος Δεμερτζής και η κυρία Μανούκα απέφυγαν να αναφερθούν σε ίδιο μηχάνημα που έχει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Ενώ ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου διαθέτει ίδιο φορτωτή, όπως ο δήμαρχος είπε σε προηγούμενη συνεδρίαση και ο κύριος Δεμερτζής δεν τον διέψευσε, πήγε κι αγόρασε έναν ακόμα αξίας 170.000 ευρώ. Και η κυρία Μανούκα το βλέπει αυτό πολύ φυσιολογικό και σιγοντάρει τον κύριο Δεμερτζή.

Ο δήμαρχος στην απάντησή του είπε ότι με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τον φορτωτή λατομείου θα είχε τη δυνατότητα ο δήμος να αγοράσει ένα ή δύο μηχανήματα, τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά που κάνει ο φορτωτής και επιπλέον άλλες δουλειές. Γι’ αυτό έχουν άλλη άποψη ο κύριος Δεμερτζής και η κυρία Μανούκα;

Όσον αφορά τον χειριστή του φορτωτή, ο κύριος Αλεξανδρίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπήρχε πριν και ότι αυτός που χειρίζεται τώρα το μηχάνημα είναι ένας από αυτούς που η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη διοίκηση ότι προσλήφθηκαν ως ρουσφέτια.

Κιμ. Ο.

Παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά του φορτωτή με το JCB
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ