Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠρος Ελευθεροκορδελιομάχους για «τσιμεντοποίηση» του στρατοπέδου Ζιάκα

Προς Ελευθεροκορδελιομάχους για «τσιμεντοποίηση» του στρατοπέδου Ζιάκα

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 19ης Ιουνίου 2024, ο Κώστας Σωτηράκης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος, απευθύνθηκε, όπως χαρακτηριστικά είπε, στους Ελευθεροκορδελιομάχους.

Είναι ξεκάθαρο πως ο κύριος Σωτηράκης χρησιμοποιώντας τη λέξη «Ελευθεροκορδελιομάχους» μιλούσε για την παράταξη Αλεξανδρίδη, η οποία προεκλογικά κατηγορούσε την τότε διοίκηση Μανδαλιανού ότι είχε αφήσει το Ελευθέριο Κορδελιό να ρημάζει.

Τι όμως είπε ο κύριος Σωτηράκης απευθυνόμενος στους «Ελευθεροκορδελιομάχους»; Τους ενημέρωσε ότι ξεκινάει το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το στρατόπεδο Ζιάκα και τους ρώτησε πώς έχουν σκοπό να το αντιμετωπίσουν, αφού από τα 124 στρέμματα συνολικής έκτασης του στρατοπέδου τα 40 πρόκειται να γίνουν κέντρο logistics και τα άλλα 80 στρέμματα θα είναι ρημάδι με συρματόπλεγμα.

Ο κύριος Σωτηράκης ρώτησε τη διοίκηση Αλεξανδρίδη πώς θα αντιδράσει στην τσιμεντοποίηση του στρατοπέδου Ζιάκα, υπενθυμίζοντας και πάλι ότι προεκλογικά κόπτονταν τόσο πολύ για το Ελευθέριο Κορδελιό.

«Μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας logistic που είναι Οργανισμός», συνέχισε ο κύριος Σωτηράκης, ενώ θύμισε ότι σε συνομιλία που είχε με τον κύριο Σκέρτσο, εκείνος ήταν απόλυτος ότι για το στρατόπεδο Ζιάκα θα γίνει Ειδικό Χωρικό Σχέδιο.

Η απάντηση του δημάρχου Λευτέρη Αλεξανδρίδη ήταν ότι o δήμος δεν έχει καμία ενημέρωση για logistics στο στρατόπεδο Ζιάκα, λες και υπήρχε περίπτωση να του στείλει αναφορά ο αρμόδιος υπουργός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η δέσμευση της κυβέρνησης δεν ήταν να γίνει logistics το Ζιάκα.

«Ή ο κύριος Σωτηράκης τα μπερδεύει ή η κυβέρνηση άλλα είπε προτού ενάμιση χρόνο στον κύριο Μανδαλιανό κι άλλα λέει τώρα, αλλά εγώ απ’ την κυβέρνηση δεν τα άκουσα αυτά. Απ’ τον κύριο Σωτηράκη τα άκουσα», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση είπε να γίνουν σε ένα κομμάτι του στρατοπέδου κοινωνικές κατοικίες και το υπόλοιπο να γίνει χώρος αθλοπαιδιών και πρασίνου.

«Που το ανακάλυψε ο κύριος Σωτηράκης το logistic; Ας μας το φέρει να κάνουμε κι εμείς μια ερώτηση στο υπουργείο εμπεριστατωμένα για να δούμε τι απάντηση θα πάρουμε», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για το θέμα ο κύριος Αλεξανδρίδης.

Μακάρι αυτά που λέει ο Κώστας Σωτηράκης να είναι ανυπόστατα και η κυβέρνηση να μην έχει τέτοιους σκοπούς. Όμως και το 2018 υπήρξε προσπάθεια να γίνει κέντρο logistics ολόκληρο το στρατόπεδο Ζιάκα.

Ο δήμαρχος δεν χρειάζεται να περιμένει να του φέρει στοιχεία ο κύριος Σωτηράκης και δεν χρειάζεται να κάνει εμπεριστατωμένη ερώτηση για το θέμα. Απλή ερώτηση στο αρμόδιο υπουργείο πρέπει να κάνει αύριο κιόλας και να απαιτήσει απάντηση.

Οι δημότες δεν χρειάζεται να περιμένουν τις εξελίξεις για να δούνε άμα θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί ο κύριος Σωτηράκης. Ο κύριος Αλεξανδρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα στο ζήτημα, αφού ενημερωθεί από το αρμόδιο υπουργείο. Δήμαρχος είναι ο ίδιος και όχι ο κύριος Σωτηράκης.

Έχει δρομολογηθεί το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα, προκειμένου να γίνει κέντρο logistics το 1/3 του χώρου;

Χ.Κ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ