Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΝα αφήσει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τα παραμύθια για τις χορηγίες των...

Να αφήσει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τα παραμύθια για τις χορηγίες των ΕΛΠΕ

Του Θανάση Κοκονά

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου 2024, ο κύριος δήμαρχος μάς είπε ότι θέλει να νοικοκυρέψει τον δήμο κι ένας από τους τρόπους που θα το κάνει, θα είναι με τη λήψη χορηγιών από μεγάλες εταιρείες και από τα ΕΛΠΕ.

Κατ’ αρχάς νοικοκύρεμα στο δήμο μπορεί να έλθει μέσα από διεκδικήσεις για πόρους από την κεντρική εξουσία. Δεν μπορεί να έρθει με επαιτεία και παρακαλετά. Άλλωστε προεκλογικά ο κύριος Αλεξανδρίδης δεν μας είπε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος θα το ρίξει στην επαιτεία.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης χαρακτήρισε αυτοκτονία την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ομόφωνα αποφασίστηκε να μην παίρνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου χορηγίες από τα ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας.

Αυτά όμως ο κύριος Αλεξανδρίδης επίσης δεν μας τα είπε προεκλογικά, όπως δεν είπε προεκλογικά ότι θα αυξήσει τα Ανταποδοτικά Τέλη και μάλιστα κατά 35%. Ο κύριος Αλεξανδρίδης υφάρπαξε την ψήφο τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και ενώ δεν έχει κάνει κανένα από τα έργα που δεσμεύτηκε να κάνει εντός του πρώτου εξαμήνου της θητείας του, έχει αυξήσει τα Ανταποδοτικά Τέλη κατά 35% και έχει ανοίξει την ατζέντα αθώωσης των ΕΛΠΕ.

Εάν θέλει να πάρει κάτι ο κύριος Αλεξανδρίδης από τα ΕΛΠΕ, αντί να μας δουλεύει με τις χορηγίες τους, ας πάει να πάρει το κλειστό γυμναστήριο που δεσμεύτηκαν στον τότε δήμαρχο Πέτρο Σούλα ότι θα κατασκευάσουν, προκειμένου να τους αφήσει ο δήμος να γκρεμίσουν το κλειστό γυμναστήριο στο Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ, το οποίο ανεγέρθηκε με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με χρήματα του Ελληνικού λαού.

Άλλαξε ο Μανδαλιανός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς κι έγινε Αλεξανδρίδης. Τα ίδια και τα ίδια. Λευτέρης Αλεξανδρίδης όπως Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Μας είπε ο κύριος Αλεξανδρίδης ότι ήταν αυτοκτονία η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην παίρνει χορηγίες από τα ΕΛΠΕ. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν λήφθηκε μόνο υπό το βάρος της αφόρητης δυσοσμίας που καθημερινά βιώνουν οι πολίτες, αλλά και υπό το βάρος του φακελώματος, από την εταιρεία «ONE TEAM» για λογαριασμό των ΕΛΠΕ, δεκάδων δημοτικών συμβούλων και πολιτών που είχαν πει έστω και μισή κουβέντα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το φακέλωμα που μας έκαναν τα ΕΛΠΕ δεν ήταν έγκλημα για τον κύριο Αλεξανδρίδη; Το φακέλωμα ο κύριος Αλεξανδρίδης το γνωρίζει ή κάνει ότι δεν το γνωρίζει, όπως έκανε ότι δεν το γνώριζε ο κύριος Μανδαλιανός; Το πρόστιμο των 30.000 ευρώ που επέβαλε στα ΕΛΠΕ η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα γι’ αυτήν την υπόθεση το γνωρίζει ο κύριος Αλεξανδρίδης ή κάνει ότι δεν το γνωρίζει, όπως έκανε ότι δεν το γνώριζε και ο κύριος Μανδαλιανός;

Ο κύριος Αλεξανδρίδης να αφήσει τα παραμύθια για τα ψίχουλα των χορηγιών από τα ΕΛΠΕ και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται ο δήμος, ξεκινώντας από το κλειστό γυμναστήριο. Εμείς λέμε να μην παίρνουμε χορηγίες από τα ΕΛΠΕ. Δεν λέμε να μην παίρνουμε αυτά που μας χρωστάνε. Τα χρωστούμενα να ζητήσει ο κύριος Αλεξανδρίδης μαζί με τον κύριο Καϊτετζίδη, τον οποίο έχρισε πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Μετρήσεων της Δυσοσμίας.

Ο Θανάσης Κοκονάς είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου

«Ξέρετε γιατί γίνονται ερωτήσεις χωρίς ουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου;»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ