Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚουτοπονηριές για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Κουτοπονηριές για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Η πρώτη διάδοση, όσον αφορά την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2024-2025, ήταν ότι δεν θα είναι πλήρους απασχόλησης. Η διάδοση αυτή διαψεύστηκε από τη διοίκηση Αλεξανδρίδη.

Η δεύτερη διάδοση, όσον αφορά την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2024-2025, ήταν ότι ο αριθμός τους δεν θα είναι επαρκής. Και αυτή η διάδοση διαψεύστηκε από τη διοίκηση Αλεξανδρίδη.

Τώρα οι διακινητές της πρώτης και της δεύτερης διάδοσης ανακάλυψαν ότι θα απολυθούν κάποιες από τις σχολικές καθαρίστριες που εργάστηκαν τη σχολική χρονιά 2023-2024, γιατί ο επιπλέον αριθμός σχολικών καθαριστριών που χρειάζονται, πέραν αυτών που χρηματοδοτεί το κράτος, φέτος δεν θα πληρωθούν από τον δήμο, γιατί θα προσληφθούν με το πρόγραμμα πλησίον σύνταξης.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι όπως κουτοπόνηρα περί απολύσεων τίθεται. Το θέμα είναι εάν ο δήμος θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα πλησίον σύνταξης ή αν θα πληρώσει από ίδιους πόρους. Αυτοί που μιλάνε για απολύσεις εργαζομένων, προτείνουν ο δήμος να πληρώσει τις επιπλέον σχολικές καθαρίστριες με ίδιους πόρους;

Από την άλλη γεννάται κι ένα άλλο ζήτημα, το οποίο καθόλου δεν έχει συζητηθεί. Δεν μπορούν κάποιες από τις σχολικές καθαρίστριες να ενταχθούν στο πρόγραμμα πλησίον σύνταξης, ώστε να δουλέψουν όλες όσες δούλεψαν και πέρυσι;

Επιπλέον προκύπτει κι ένα άλλο ερώτημα γι’ αυτούς που «κοσκινίζουν» το ζήτημα των απολύσεων σχολικών καθαριστριών. Εάν οι θέσεις σχολικών καθαριστριών, που χρειάζεται ο δήμος, είναι ακριβώς οι ίδιες με πέρυσι και καταθέσουν τα χαρτιά τους παραπάνω απ’ όσες σχολικές καθαρίστριες τα είχαν καταθέσει πέρυσι, κάποιες δεν θα μείνουν εκτός εργασίας; Κι αυτό απόλυση θα λέγεται;

Αυτά προς το παρόν γιατί η κουτοπονηριά δίνει και παίρνει στο ζήτημα των σχολικών καθαριστριών και μάλιστα από ανθρώπους που θεωρούν ότι στους συμβασιούχους δεν υπάρχει απόλυση, αλλά λήξη της σύμβασης που υπέγραψαν, από ανθρώπους που θεωρούν ότι οι συμβασιούχοι δεν μπορούν να ενταχθούν στα σωματεία, γιατί σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι, από ανθρώπους που με την στάση τους στην κεντρική πολιτική καταδίκασαν τους εργαζόμενους στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στη μερική απασχόληση, στο μειωμένο ωράριο, αλλά σε τοπικό επίπεδο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου παριστάνουν τους υπερασπιστές της μόνιμης δουλειάς, δρώντας κουτοπόνηρα και τυχοδιωκτικά.

Ε όχι δηλαδή συνδικαλιστής δάσκαλος που τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, να παριστάνει τον υπερασπιστή της εργασίας των σχολικών καθαριστριών! Θα διαμαρτύρεται και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια για την ολοκλήρωση συμβάσεων σχολικών καθαριστριών και θα μιλάει για απολύσεις; Μήπως θα διεκδικήσει οι σχολικές καθαρίστριες στα ιδιωτικά πανεπιστήμια να προσλαμβάνονται με ΑΣΕΠ; Ε όχι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος!

Δ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ