Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Αυτοκτονία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να μην παίρνει χορηγίες από τα ΕΛΠΕ»

«Αυτοκτονία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να μην παίρνει χορηγίες από τα ΕΛΠΕ»

Αυτοκτονία χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2019 να μην παίρνει χορηγίες από τα ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας.

Ο δήμαρχος εμφανίστηκε αποφασισμένος να θέσει ζήτημα λήψης χορηγιών από τα ΕΛΠΕ με ανάκληση της απόφασης του 2019. Ο κύριος Αλεξανδρίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου 2024, είπε τα εξής:

«Σήμερα προσπαθούμε να διαχειριστούμε τη φτώχεια μας. Το ότι δεν έχουμε χρήματα να πάρουμε κάδους. Το ότι δεν έχουμε χρήματα να κάνουμε το Α, να κάνουμε το Β. Και ταυτόχρονα προσπαθούμε να βρούμε και χορηγίες.

Ο κύριος Κουγιουμτζής ετοιμάζει ολόκληρο χορηγικό πακέτο για να μπορέσει ο δήμος να πλησιάσει μεγάλες εταιρίες, να μπορέσει κάποια πράγματα, που τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν, να τα κάνουμε πράξη.

Και θα έρθει και η κουβέντα αυτήν τη βδομάδα και θα προχωρήσει και η ιστορία με τα ΕΛΠΕ, που τόσο πολύ μας έχει ταλανίσει όλους, για να μπορέσουν κι αυτοί να συνετιστούν και κάποια στιγμή να αναλάβουν και τις ευθύνες τους και τις περιβαντολλογικές, αλλά και τις οικονομικές ευθύνες που έχουν ως εταιρεία, η οποία γειτνιάζει σ’ αυτόν το δήμο.

Αυτή η αυτοκτονία του δήμου που έγινε προτού πέντε χρόνια/έξι και δεν παίρνει χρήματα από τα ΕΛΠΕ, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος πρώτα να σιάξει η κατάσταση με τη μόλυνση και μετά θα πρέπει και αυτοί να επιβαρυνθούν. Την επιβάρυνση τόσων ετών αυτού του δήμου θα πρέπει κάπως να τη γυρίσουν στην κοινωνία. Θα τον νοικοκυρέψουμε τον δήμο, θα είμαστε περήφανοι όλοι για τον δήμο μας.

Ο δήμος δεν είναι δικός μου. Ούτε δικός σας ήταν κύριε Μανδαλιανέ. Όλων μας είναι. Αύριο μεθαύριο τα παιδιά μας σ’ αυτόν τον δήμο θα είναι. Πρέπει να τον κάνουμε καλύτερο και θα τον κάνουμε καλύτερο. Σε αυτόν τον καλύτερο δήμο και σ’ αυτήν την προσπάθεια, σας ζήτησα απ’ το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο να είστε αρωγοί. Και θα κλείσω όπως άρχισα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μέσα σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα».

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ