Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚώστας Σωτηράκης: Επιβεβαιώνομαι για πεζογέφυρες και ανελκυστήρες

Κώστας Σωτηράκης: Επιβεβαιώνομαι για πεζογέφυρες και ανελκυστήρες

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο Κώστας Σωτηράκης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κορδελιού Ευόσμου και πρώην αντιδήμαρχος, με αφορμή το δημοσίευμα της «Αγκίδας» που είχε τίτλο «Σωτηράκης σε Αλεξανδρίδη: Δεν ξέρω αν είστε και κουμπάροι με τον Μητσοτάκη»:

«Επιβεβαιώνεται η άποψη που εξέφρασα μετά την ήττα της παράταξής μας στις δημοτικές εκλογές, όταν κατηγορηματικά δήλωσα πως δεν υπήρχε περίπτωση να παραλάβω το πάρκο της Μακρυγιάννη, τον φωτισμό, τις πεζογέφυρες και τους ανελκυστήρες της περιφερειακής οδού στην κατάσταση που ήταν.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήθελε, αντί να τα παραλάβει εκείνη από την Εγνατία οδό, να παραλάβουμε εμείς, ως δήμος, απευθείας από την Εγνατία οδό. Φυσικά εγώ και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά αρνηθήκαμε και προτείναμε να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Δεν ήμασταν διατεθειμένοι να παραλάβουμε αυτά τα έργα με παρατηρήσεις και μετά να χρεώσουμε τους δημότες για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων και μάλιστα για εργασίες οι οποίες ήδη είχαν πληρωθεί. Αυτό πρότεινε τότε ο κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης. Αντί να πιέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον ανάδοχο να παραδώσει τα έργα, για τα οποία είχε πληρωθεί, ήθελε ο κύριος Αλεξανδρίδης να βάλουμε τους δημότες να πληρώσουν διπλά.

Έτσι θα νοικοκυρέψει τον δήμο ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, που τόση κουβέντα κάνει για χρήματα που χάνονται δεξιά αριστερά; Αντί να πιέσει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να παραληφθούν τα έργα όπως πρέπει, θα τα παραλάβει ο ίδιος και θα βάλει τους δημότες να πληρώσουν για άλλη μια φορά;

Δικαιώθηκα στην άποψή μου ότι ο δήμος δεν είχε καμία σχέση με τα συγκεκριμένα έργα. Άλλωστε θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει. Θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει προκηρύξει τα έργα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να τα παραλαμβάνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Αυτός που προκηρύσσει το έργο, αυτός το παραλαμβάνει. Και αντί να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση η διοίκηση Αλεξανδρίδη, εκείνη συνεχίζει να κυνηγά την ουρά της.

Όσο γι’ αυτά που ανέφερε ο κύριος δήμαρχος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου 2024, ότι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης του είπε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα έργα και ότι είχε σχέση μόνο με την παραλαβή του οδοστρώματος, ή λέει ψέματα ο κύριος δήμαρχος ότι του είπε ο αντιπεριφερειάρχης αυτά που ισχυρίζεται ότι του είπε ή λέει ψέματα ο κύριος αντιπεριφερειάρχης, αν είπε αυτά που ισχυρίζεται ο δήμαρχος ότι είπε, γιατί επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά ότι δεν γίνεται τα έργα που προκήρυξε η Περιφέρεια να τα παραλάβει ο δήμος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ