Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυμφώνησαν Αλεξανδρίδης και Μανδαλιανός για τις σχολικές καθαρίστριες

Συμφώνησαν Αλεξανδρίδης και Μανδαλιανός για τις σχολικές καθαρίστριες

Αφού, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 19ης Ιουνίου 2024, υπήρξαν έντονες λογομαχίες για το θέμα των σχολικών καθαριστριών μεταξύ του δημάρχου Λευτέρη Αλεξανδρίδη και του τέως δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, αλλά και μεταξύ του δημάρχου και μελών της παράταξης του τέως δημάρχου, τελικά οι δύο άνδρες συμφώνησαν.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης, από την αρχή της τοποθέτησής του για τις σχολικές καθαρίστριες, εξέφρασε τη βούληση να προσληφθούν με πλήρες ωράριο όσοι εργαζόμενοι υποδείξει η αρμόδια Υπηρεσία. Ο δήμαρχος τόνισε ότι αυτή ακριβώς ήταν η θέση του και όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Είναι ξεκάθαρο πως η διοίκηση Αλεξανδρίδη θα χρησιμοποιήσει τον τρόπο που προσλήφθηκαν πέρυσι οι σχολικές καθαρίστριες μέχρι τον αριθμό που αυτές χρηματοδοτούνται από το κράτος και τον υπόλοιπο αριθμό σχολικών καθαριστριών θα τον καλύψει από το πρόγραμμα πλησίον σύνταξης.

Η παράταξη Μανδαλιανού φαινόταν να αντιδρά σ’ αυτήν την επιλογή της διοίκησης Αλεξανδρίδη και να θέλει να προσληφθούν οι σχολικές καθαρίστριες μέχρι τον αριθμό που αυτές χρηματοδοτούνται από το κράτος και τον υπόλοιπο αριθμό σχολικών καθαριστριών να τον καλύψει ο δήμος με ίδιους πόρους.

«Θέλετε να βάλω μέσα τον δήμο 250.000 ευρώ;», ρώτησε σε κάποια στιγμή της αντιπαράθεσης ο κύριος Αλεξανδρίδης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι η πρόταση για την πρόσληψη των σχολικών καθαρστριών θα είναι η καλύτερη για το δήμο και ο καθένας θα πρέπει να ψηφίσει με βάση το συμφέρον του δήμου.

«Εσείς θα ψηφίσετε το καλό του δήμου ή τη ζημία του δήμου; Πιστεύω ότι θα ψηφίσετε την πρότασή μας γιατί αγαπάτε αυτόν τον τόπο και το αποδείξατε», είπε ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης απευθυνόμενος στον Κλεάνθη Μανδαλιανό, με τον δεύτερο να απαντάει ότι η παράταξή του απαιτεί επαρκή αριθμό καθαριστριών στα σχολικά κτήρια και καλό καθαρισμό στα σχολεία. Ο κύριος Μανδαλιανός ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι φυσικά θα υποστηρίξει η παράταξή του την οικονομικότερη λύση.

Μακρά συζήτηση για να καταλήξουν τελικά οι κύριοι Αλεξανδρίδης και Μανδαλιανός να συμφωνήσουν για τον τρόπο που πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις των σχολικών καθαριστριών. Δεν αντιλαμβάνεται κανείς εάν ο κύριος Μανδαλιανός ήθελε εξαρχής να υποστηρίξει την πρόταση του κυρίου Αλεξανδρίδη και απλά δεν την κατάλαβε ή αν δεν ήθελε να την υποστηρίξει και τον έπεισε ο δήμαρχος. Πάντως, με βάση την εξέλιξη της συζήτησης, ο κύριος Μανδαλιανός λίγο έλλειψε να απολογηθεί που δεν υποστήριξε από την αρχή την πρόταση του κυρίου Αλεξανδρίδη.

Α.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ