Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓια τα καραβάκια στον Θερμαϊκό είπε ο κύριος Αλεξανδρίδης στον υπουργό Εσωτερικών;

Για τα καραβάκια στον Θερμαϊκό είπε ο κύριος Αλεξανδρίδης στον υπουργό Εσωτερικών;

Του Γιάννη Καμαρινού

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, μας πληροφόρησε, χθες Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, ότι μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, και με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κώστα Γκιουλέκα.

Στη συνάντηση αυτή, όπως επίσης μας πληροφόρησε ο κύριος Αλεξανδρίδης, συζήτησαν για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και ειδικά για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκύπτουν από τις εργασίες κατασκευής του FlyOver.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου μας ενημέρωσε επίσης ότι έθεσε στα κυβερνητικά στελέχη το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, ότι τους μετέφερε το αίτημα για την απόδοση των στρατοπέδων της περιοχής στην τοπική κοινωνία και ότι αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των δήμων.

Το ότι ο δήμαρχος μετέφερε το αίτημα για απόδοση των στρατοπέδων της περιοχής στην τοπική κοινωνία δεν το κατάλαβα. Δηλαδή η απόδοση στην τοπική κοινωνία των στρατοπέδων, που βρίσκονται στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, δεν είναι αίτημα του δήμου; Είναι αίτημα κάποιου άλλου και ο δήμαρχος απλά το μετάφερε στον υπουργό και στον υφυπουργό;

Επίσης ο δήμαρχος δεν μας πληροφόρησε τι του απάντησαν ο υπουργός και ο υφυπουργός για τα θέματα που έθεσε. Τον άκουγαν και κουνούσαν συγκαταβατικά το κεφάλι; Μέχρι τώρα πάντως από τις συναντήσεις που έκανε ο κύριος δήμαρχος, ο δήμος δεν είδε τίποτα απολύτως.

Όσον αφορά τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα εξαιτίας των εργασιών για τον FlyOver, ο κύριος Αλεξανδρίδης έθεσε στα κυβερνητικά στελέχη την πρότασή του για συγκοινωνία με καραβάκια στον Θερμαϊκό; Εάν δεν την έθεσε, γιατί δεν το έκανε; Γιατί ήταν μια φωτοβολίδα, προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός ότι είναι ο μόνος δήμαρχος του πολεοδομικού συγκροτήματος που τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της συνέχισης των εργασιών για την κατασκευή του FlyOver; Εάν την έθεσε, τι του απάντησαν ο υπουργός και ο υφυπουργός; Πότε θα ξεκινήσουμε να μετακινούμαστε με καραβάκια στον Θερμαϊκό, ώστε να ελαττωθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά, αφού ο κύριος Αλεξανδρίδης με την τελευταία πρόταση του κειμένου του μας ενημερώνει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ότι ο ίδιος ευελπιστεί πως αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει την αρχή για μία γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία, προς όφελος του τόπου μας. Δηλαδή για μία ακόμα φορά ο κύριος Αλεξανδρίδης έκανε μία συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη και εισέπραξε μόνο τσάι και συμπάθειο.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν, γιατί οι κάτοικοι του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της βόρειας Ελλάδας δεν μπορούν να ζήσουν άλλη μια διοικητική θητεία με φωτογραφίες από συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, από τις οποίες κανένα κέρδος δεν έχει ο δήμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ