Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου Κορδελιού για αποτροπή κατάσχεσης πρώτης κατοικίας

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου Κορδελιού για αποτροπή κατάσχεσης πρώτης κατοικίας

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου Κορδελιού:

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!!

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού

Καλούμε όλους τους κατοίκους και του φορείς του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, με την μαζική τους παρουσία και την αποφασιστική τους στάση, να μην επιτρέψουν την έξωση μιας μονογονεϊκής οικογένειας εργαζόμενης σε βιομηχανία τροφίμων με δύο ανήλικα παιδιά από το σπίτι τους, που αποτελεί την μοναδική και κύρια κατοικία τους.

Η εργαζόμενη, την οποία θέλουν σήμερα να πετάξουν από το σπίτι της, είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο του πρώην συζύγου της – επαγγελματία, το οποίο σταμάτησε να εξυπηρετείται λόγω τεράστιων οικονομικών δυσκολιών την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Και ενώ η ίδια είχε αποπληρώσει κανονικά το σπίτι της, λόγω των χρεών του πρώην συζύγου της, έγινε κατάσχεση και πλειστηριασμός με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σήμερα να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο με τα δυο παιδιά της και με πολλά προβλήματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μετά από μαχητικές κινητοποιήσεις σωματείων-φορέων και κατοίκων της περιοχής καθυστέρησε η έξωση της οικογένειας, όμως ‘’οι επενδυτές’’ για τους οποίους κόπτεται η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της και με τις πλάτες τους είναι αποφασισμένοι να τους βγάλουν από το σπίτι τους.

Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό αρπαγής της πρώτης κατοικίας, που παρά τις επικλήσεις της κυβέρνησης, αποδεικνύει με εκκωφαντικό τρόπο την παντελή έλλειψη προστασίας της εργατικής-λαϊκής κατοικίας, καθώς και την ουσία της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για την δήθεν προστασία των δανειοληπτών-εργαζομένων. Ευθύνες έχει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που μαζί με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, μπροστά στα κέρδη των επιχειρήσεων, δεν λογαριάζουν τίποτα!

Μόνο ο λαός οργανωμένος, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς του φορείς μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας που κινδυνεύει να χαθεί, να γίνεται σπίτι όλης της γειτονιάς, των σωματείων, των μαζικών φορέων της περιοχής.

Απαιτούμε εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας

Να μην γίνει η έξωση της οικογένειας από το σπίτι της

Καλούμε τα σωματεία της πόλης και τους φορείς της περιοχής να μην επιτρέψουν να πεταχτεί η οικογένεια έξω από το σπίτι της.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Κανένας μόνος του απέναντι στα κοράκια!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6 7.30 μμ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗ ΚΑΙ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/6 10:00 πμ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΞΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ