Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν οι δημότες Κορδελιού Ευόσμου;

Γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν οι δημότες Κορδελιού Ευόσμου;

26.397 δημότες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσήλθαν στις κάλπες για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 41,31%.

23.544 δημότες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσήλθαν στις κάλπες για τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2023. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 37,27%.

31.502 δημότες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσήλθαν στις κάλπες για την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2023. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 49,86%.

35.946 δημότες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσήλθαν στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 56,47%.

42.823 δημότες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσήλθαν στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές του Μαΐου του 2023. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 67,98%.

36.319 δημότες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσήλθαν στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 60,15%.

37.105 δημότες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσήλθαν στις κάλπες για τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 60,80%.

Πώς το ποσοστό συμμετοχής στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου στις πρόσφατες ευρωεκλογές κατρακύλησε τόσο χαμηλά, πλησιάζοντας το ποσοστό συμμετοχής της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών του 2023, που η αποχή μπορεί να εξηγηθεί λόγω του ότι στη δεύτερη Κυριακή αναμετρώνται οι δύο πρώτοι της πρώτης Κυριακής;

Εκτός από τα γενικά χαρακτηριστικά της αποχής, που είναι ίδια σε ολόκληρη τη χώρα, σίγουρα στον κάθε δήμο υπάρχουν και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Γιατί οι δημότες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να προσέλθουν και να ψηφίσουν δημοκρατικά αυτούς που προτιμούν, όταν αυτοί, εντελώς δημοκρατικά, θα κάνουν μετεκλογικά τα αντίθετα από αυτά που είπαν προεκλογικά;

Γιατί δηλαδή στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου να ψάχνουμε το λόγο που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν οι δημότες, όταν, πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν έκαναν καμία αναφορά για ανάγκη αύξησης των Ανταποδοτικών Τελών και μετά τις δημοτικές εκλογές η παράταξη Μανδαλιανού, η οποία έχασε τις εκλογές, εισηγήθηκε αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών κατά 25% και η παράταξη Αλεξανδρίδη, η οποία κέρδισε τις εκλογές, εισηγήθηκε και επέβαλε αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών κατά 35%;

Αντί λοιπόν να κατηγορούν τους δημότες, όσοι τους κατηγορούν, που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν για να ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμά τους, ας ρωτήσουν τους κυρίους Αλεξανδρίδη και Μανδαλιανό πώς αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία και ενώ προεκλογικά ήταν επαναστάτες κουβαρντάδες, μετεκλογικά έγιναν ρεαλιστές φοροεπιδρομείς.

Γ. Παπαδ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ