Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Η τοποθέτηση κλιματιστικών στα σχολεία είναι το το λιγότερο που έχουν να...

«Η τοποθέτηση κλιματιστικών στα σχολεία είναι το το λιγότερο που έχουν να κάνουν»

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο Θοδωρής Μπαλτάς, πρόεδρος του Η΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δήμου Κορδελιού Ευόσμου) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Καύσωνας στον καιρό , καύσωνας στην κυβερνητική -εκπαιδευτική πολιτική για τη σχολική στέγη.

Έπρεπε να φτάσουμε στον καύσωνα για να διαπιστωθεί ότι τα σχολεία δεν έχουν κλιματιστικά; Δεν το γνώριζε αυτό η κυβέρνηση; Το γνώριζε, άσχετα αν ο εκσυγχρονιστής υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης έδωσε οδηγίες… να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά! Αυτός μάλλον στην ψηφιακή εποχή που διατυμπανίζει θεωρεί ότι με οδηγίες και ανακοινώσεις βάζει σε λειτουργία σύγχρονα σχολεία – που δεν υπάρχουν!

Γενικότερα για τις σχολικές υποδομές η κυβέρνηση έχει να επιδείξει μηδενικό έργο! Προχώρησε με προγράμματα χρηματοδότησης για να αμβλυνθούν έστω τα προβλήματα των σχολικών εγκαταστάσεων; Καμιά μέριμνα!

Για παράδειγμα στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου με τα μεγαλύτερα προβλήματα σχολικής στέγης με 50 υπόγειες αίθουσες διδασκαλίας, με 70 kibo, με τάξεις χωρισμένες στα δυο με γυψοσανίδες, με τάξεις σε διαδρόμους, με εξαφάνιση των αιθουσών Φυσικής Χημείας, παρότι βρίσκεται στον 6ο χρόνο διακυβέρνησης ούτε νέες μελέτες, ούτε χρηματοδότηση για νέα σχολεία, ούτε για εξοπλισμό σε αυτά, ώστε να αντιμετωπίζονται φαινόμενα όπως αυτό το καύσωνα. ( Δυο σχολεία , το ένα που λειτουργεί ήδη (24ο Δημοτικό Ευόσμου) και το άλλο που γίνεται (25ο Δημοτικό Ευόσμου) ήταν έργο άλλης κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.).

Οι διοικήσεις –επιτέλους -του Δήμου, θα πιέσουν, θα σχεδιάσουν, θα διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα της σχολικής στέγης ή θα συνεχίσουν να ακολουθούν σε ρυθμούς κυβέρνησης Ν.Δ. χωρίς νέα σχολεία, χωρίς γενναία προγράμματα για εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων;

Άμεσα, ως προτεραιότητα, 3 νέα σύγχρονα δημοτικά σχολεία, 5 νηπιαγωγεία (να σταματήσουν να λειτουργούν σε προκατ και σε ισόγεια πολυκατοικιών), ένα (1) Γυμνάσιο, ένα (1) Λύκειο, ένα (1) Ειδικό Σχολείο στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Άμεσα γενναίο πρόγραμμα- αντίστοιχο του Φιλόδημος – από την κυβέρνηση για όλους τους Δήμους που θα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων. Η τοποθέτηση κλιματιστικών είναι το πρώτο και το λιγότερο που έχουν να κάνουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ