Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤελικά οι συνδημότες μας δεν κατάπιαν τους πέντε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ

Τελικά οι συνδημότες μας δεν κατάπιαν τους πέντε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ

Του Θανάση Κοκονά

Τελικά οι συνδημότες μας σε Κορδελιό και Εύοσμο δεν κατάπιαν τους πέντε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ που προσπάθησε να τους τρατάρει η κυβέρνηση και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Τελικά οι συνδημότες μας σε Κορδελιό και Εύοσμο δεν δέχτηκαν να πάρουν τα καθρεφτάκια των πέντε σταθμών του ΜΕΤΡΟ που προσπάθησε να τους μοιράσει η κυβέρνηση μαζί με τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, αντιμετωπίζοντάς τους ως ιθαγενείς.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες ευρωεκλογές, όπως επίσης αποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι του Δήμου μας δεν θεώρησαν φυσιολογική την αύξηση του 35% στα Ανταποδοτικά Τέλη, χωρίς καμία προεκλογική προειδοποίηση από την παράταξη Αλεξανδρίδη, όπως επιπλέον αποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι δεν θεώρησαν φυσιολογικό να ζούνε βουτηγμένοι στη δυσοσμία και η διοίκηση Αλεξανδρίδη να προσπαθήσει να απενοχοποιήσει τα ΕΛΠΕ με την επίσκεψή της εκεί.

Από τις ανακοινώσεις του κυρίου Αλεξανδρίδη ότι θα επισκεφτεί τον δήμο μας ο πρωθυπουργός και από τα υπονοούμενά του ότι θα ανακοινώσει κάτι σπουδαίο, που δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του σταδίου και του κολυμβητηρίου άνωθεν της περιφερειακής οδού, φτάσαμε στους πανηγυρισμούς του κυρίου Αλεξανδρίδη για πέντε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στον δήμο, οι οποίοι ίσως κάποτε να γίνουν.

Μας θύμισε ο κύριος Αλεξανδρίδης τον κύριο Μανδαλιανό ως δήμαρχο, που κι εκείνος πανηγύριζε γιατί πέτυχε την επικαιροποίηση της μελέτης του σταδίου, η οποία τελικά δεν έγινε ποτέ.

Δεν ήταν όμως μόνο η διοίκηση Αλεξανδρίδη που προσπάθησε να μοιράσει σαν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς τους πέντε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στους δημότες Κορδελιού Ευόσμου. Ήταν και η σιωπή των παρατάξεων Μανδαλιανού και Μανούκα γι’ αυτήν την προεκλογική φωτοβολίδα. Κάνουν την τρίχα τριχιά για άλλα ζητήματα, όμως κουβέντα δεν είπαν για την προεκλογική κοροϊδία των πέντε σταθμών του ΜΕΤΡΟ στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ούτε και κατηγόρησαν τον δήμαρχο, γιατί πολύ απλά στη συγκεκριμένη προεκλογική κοροϊδία τούς ένωνε η Νέα Δημοκρατία.

Ας πιάσουν λοιπόν να μοιράσουν οι τρεις τους το ποσοστό που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές και ας δούνε τι τους αντιστοιχεί. Όμως αυτό λίγο ενδιαφέρει τους δημότες. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να λάβουν και οι τρεις αυτές παρατάξεις το μήνυμα της κάλπης. Η διοίκηση να αφήσει τις αερολογίες όσον αφορά έργα που χρειάζεται ο τόπος και οι παρατάξεις Μανδαλιανού και Μανούκα να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση συμπεριλαμβάνοντας στην κριτική τους και την πολυαγαπημένη τους κυβέρνηση. Ο λαός της περιοχής έχει ανάγκη από πραγματικά έργα, από υποδομές, από πάρκα, από ελεύθερους χώρους, από σχολεία, από γήπεδα και δεν μπορεί να μένει μόνο σε υποσχέσεις και λόγια.

Εμείς προς την κατεύθυνση των διεκδικήσεων θα κινηθούμε και αυτό καλούμε να κάνουν και οι άλλες παρατάξεις για να πάει μπροστά ο δήμος μας. Αν δεν βάλουμε στο στόχο μας την πολιτική -με την οποία όλες οι άλλες παρατάξεις συμφωνούν- που από τη μία αυξάνει τις αρμοδιότητες των δήμων και από την άλλη μειώνει τη χρηματοδότηση τους, τότε απλά θα χαμηλώνουμε όλο και περισσότερο της απαιτήσεις μας.

Ο Θανάσης Κοκονάς είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ